Nederlandse wedstrijden

Wedstrijdweekend in de startblokken

14:00

Komend weekend staat in het teken van zeilwedstrijden. En dat is extra leuk, want veel van die wedstrijden gingen vorig jaar niet door. We zijn blij dat het dit jaar weer mogelijk is. Een overzicht van wat er start en hoe je dit kunt volgen.

Single- en duohanded

De 44e singlehanded en 3e duohanded starten op zaterdag 16 oktober, georganiseerd door Organisatie Singlehanded. Op het moment van schrijven, een paar dagen voor de start, staat de teller voor de singlehanded op eenenvijftig deelnemers. Er kunnen er tweeënvijftig meedoen, en inschrijven kan nog. Ook bij de duohanded is er nog één plekje vrij. Vierentwintig van de vijfentwintig plekjes zijn al bezet.

De wedstrijden starten op het IJsselmeer vanaf de Flevo Marina en zijn te volgen met een tracker, dat is deze website. Voor op je telefoon is er een app van de tracker beschikbaar, voor zowel Android als iOS. De app en website vragen om inloggegevens, deze kun je hier vinden.

IJspegel Trophy

De IJspegel Trophy start op zondag 17 oktober en wordt als vanouds aangeboden en georganiseerd door Jachtclub Scheveningen. Vervolgens vindt er elke twee weken op zondag een wedstrijd plaats. Kijk voor de data in onze evenementenkalender. Er wordt gevaren vanaf Scheveningen. Op dit moment zijn er negentien boten die zich hebben ingeschreven.

(C) Twirre Bogaard

De IJspegelraces kun je natuurlijk volgen in Scheveningen, maar de tussentijdse uitslagen komen ook op de website. Die vind je hier. Vrijwel alle deelnemers zullen AIS aan boord hebben, dus volgen op Marine Traffic is ook mogelijk.

Samen met de IJspegel start ook de IJskegel. Een laagdrempelige versie van de IJspegel. De data voor deze zeilwedstrijden vind je op deze website. Meer over de IJspegelraces lees je in een ander artikel op onze website.

Strontweek races

De Strontweek in Workum, georganiseerd door Zeilvaart College Workum vindt plaats van 15 tot en met 22 oktober. Maandag 18 oktober gaan de verschillende zeilwedstrijden van start, en dan onder andere de Strontrace en het Beurtveer.

De Strontrace gaat van Workum naar Warmond en dan weer terug. Daarbij passeren de schepen de Oranjesluizen in Amsterdam, een mooie plek om ze te spotten. Vanaf dat punt kunnen de schippers kiezen voor een route waarbij men Haarlem op de heenweg aandoet of juist op de terugweg. Op deze website vind je informatie over de route en een kaartje van de mogelijke routes.

Het Beurtveer start kort na de Strontrace. Deze race is eigenlijk een spel, waarbij het draait om tactiek. De deelnemers, zo’n twintig tjalken en klippers, bepalen zelf hun route. Je kunt meevaren met deze boten, voor meer informatie daarover kijk je hier. Volgen kan natuurlijk via de website en Facebook van de Strontweek en aan de hand van de routes die je hier vindt, kun je een mooi spottersplekje kiezen.

Omslagfoto: Rob SH

Tags: , , , , , Last modified: 15 oktober 2021
Sluiten