Wedstrijden

April: maand van de waarheid voor Tienpont

18:51

Simeon Tienpont (c) James Blake/VOR

De druk op het team van Simeon Tienpont neemt met de dag toe. De financiering  voor de deelname aan de 36ste America’s Cup moet komende maand rondkomen. Ontwikkelingen zijn de laatste dagen in een stroomversnelling gekomen voor team DutchSail, nu het moment van de waarheid nadert.

“We gunnen ons nog enkele weken”

Dutchsail CEO Eelco Blok (L) naast Simeon Tienpont

De betalingsdeadlines zijn belangrijk voor het team om in de race naar de start te blijven. Eelco Blok, algemeen manager DutchSail: “We zijn in november met achterstand begonnen. We zijn met een geweldige inhaalrace bezig. Het wordt ongelooflijk spannend of we de financiering rond krijgen. De deadlines zijn moordend maar we willen niet opgeven omdat er nog kansen liggen. We gunnen ons nog enkele weken”.

Rendering van de ‘Salamander’ de Nederlandse AC75

“We moeten het water op”

Initiatiefnemer Simeon Tienpont stelt dat op de planning voor de bouw van de boot en het samenstellen van het team de meeste druk staat: “We moeten nu echt op korte termijn aan de slag met de boot en het team, langer uitstellen kan eenvoudigweg niet. We moeten het water op.” Als het lukt om op tijd de juiste fondsen bij elkaar te krijgen, dan is het plan om twee pakketten van de organisatie aan te schaffen. Het ontwerp-pakket, waardoor de ontwerpfase aanzienlijk wordt verkort en de bouw sneller kan beginnen, maar waarbij er ook minder eigen inbreng in de boot mogelijk is. Daarnaast is er ook het simulator-pakket, wat een team in staat stelt om met behulp van computersimulaties van de AC75 te trainen op het droge.

Omslagfoto: James Blake/VOR

Tags: , , , Last modified: 19 maart 2021
Sluiten