Wedstrijden

Kijktip: film Globe40

Wegdromen bij een wereldrace

16:30

film globe40

Een maand geleden won het Nederlandse team Sec Hayai de allereerste editie van de Globe40. De organisatie presenteert nu een korte film van deze indrukwekkende race voor de double-handed Class40 rond de wereld. De negen maanden zeilen, unieke stops en de verschillende teams komen in ruim een halfuur aan mooie beelden voorbij.

De film vertelt het verhaal van de avontuurlijke race rond de wereld, zowel vanaf de kade als op zee. Spectaculair beeldmateriaal vanuit de lucht wisselt persoonlijke video’s, door de zeilers zelf aan boord gemaakt, af. De schippers worden tussen de etappes door op de verschillende bestemmingen geïnterviewd over hun tactieken en keuzes.

Emotionele finish

Ook de finish van winnaars Ysbrand Endt en Frans Budel van Sec Hayai in Lorient komt uitgebreid in beeld. “Ik vertelde Frans dat we als zeilers de potentie hadden om deze race te winnen, maar de boot is erg oud; dat is onze achilleshiel,” vertelt een uitgelaten Ysbrand, die “over the moon!” is met hun overwinning. Familie en vrienden, compleet in het oranje gestoken, juichen hen toe vanaf de kade.

Bekijk de Engelse versie van de Globe40 film direct hieronder:

Omslagfoto: Jean-Marie Liot / Globe40

Tags: Last modified: 12 april 2023
Sluiten