Internationale wedstrijden

Video: Grootzeil Scallywag scheurt bij start Round Antigua Race

23:13

De Antigua Sailing week staat voor de deur, en als opwarmertje wordt dan de Round Antigua Race gevaren. Grote namen doen mee, waaronder de 100-voeter Scallywag, maar ook de Farr 115 Sojana. Voor Scallywag was het niet bepaald een lekkere start. Onder hen zat de TP52 Zingara/Conviction die leek te willen loeven. De mast van de TP52 komt daarbij tegen het achterlijk van het grootzeil en trekt een enorme scheur in het zeil. Scallywag verliet daarop de wedstrijd.

Toch winst voor de TP52

Zingara blijft hangen. De Windex overleefde het voorval niet. (c) Antigua Sailing Week 2019

Hoewel Zingara/Conviction behoorlijk in de tuigage van Scallywag leek te hangen, vervolgde de TP52 toch z’n weg. En met succes. Niet alleen wonnen ze de race op Line Honours, ook pakten ze overal winst. Schipper Richrd Reid was blij met de verbazingwekkende winst: “We hadden niet echt verwacht zo bij Scallywag binnen te komen. Uiteindelijk hebben we geracet zonder instrumenten nadat de windex van de masttop was afgetrokken. Maar het was geweldig! Allereerst omdat we om een prachtig eiland heen raceten en omdat de samenwerking binnen het team erg goed was.”

Scallywag op Facebook

Op Facebook werd een foto geplaatst na terugkeer in de haven. Op de foto is goed te zien wat voor enorm zeil het is en ook de scheur is te zien.

Video’s

Vanaf de wal werd het voorval door de organisatie gefilmd:

Video aan boord:

Ook aan boord van Scallywag werd gefilmd en dat levert spectaculaire beelden op.

Zie ook:

Kijk ook deze video waar een mast het onder gennaker en hoge snelheden begeeft:

PATSBOEM! Mast weg (video)

Omslagfoto: (c)  Paul Wyeth/pwpictures.com, via Antigua Sailing Week 2019

Tags: Last modified: 6 mei 2021
Sluiten