Internationale wedstrijden

Vestas 11th Hour Racing vierde team in Volvo Ocean Race

16:12

(C) Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

‘Vestas 11th Hour Racing’ is aangekondigd als vierde team in de Volvo Ocean Race 2017-2018. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat het Deense energiebedrijf Vestas mee doet aan de race. Het team voert een campagne met een duidelijke boodschap die draait om duurzaamheid.

Aan het roer van het kersverse team staan Charlie Enright en Mark Towill. In de laatste editie werden zij bekend als schipper en algemeen manager van Team Alvimedica. “Het is een spannende tijd”, zegt Enright. “We hebben een sterke groep van sponsors bijeen weten te brengen. De boot heeft inmiddels in Lissabon de refit. We werken hard aan de samenstelling van een competitief team op weg naar de start. In april en mei staat een aantal trans-Atlantische oversteken op het programma.”

(C) Amory Ross / Team Alvimedica / Volvo Ocean Race

11th Hour Racing is een programma van The Schmidt Family Foundation. Deze stichting brengt verschillende partijen binnen de nautische wereld bij elkaar om duurzaamheid te bevorderen. Ze willen daarmee aandacht besteden aan de verbetering van het welzijn van het zeemilieu.

Ons partnership met Vestas gaat over inspirerende, positieve verandering in de manier waarop we denken over energie en de natuurlijke hulpbronnen van de planeet

Wendy Schmidt, medeoprichter van 11th Hour Racing en voorzitter van The Schmidt Family Foundation, voegt toe: “Mark en Charlie hebben zich de afgelopen twee jaren ingezet als ambassadeurs voor 11th Hour Racing. Tijdens de laatste Volvo Ocean Race hebben zij met eigen ogen kunnen aanschouwen op hoeveel manieren vervuiling en plastic afval het zeeleven vernietigen en ons allen bedreigt. Ons partnership met Vestas gaat over inspirerende, positieve verandering in de manier waarop we denken over energie en de natuurlijke hulpbronnen van de planeet.”

De volgende teams zijn inmiddels bekend gemaakt:

  • Team AkzoNobel
  • Team Dongfeng Racing
  • MAPFRE
  • Vestas 11th Hour Racing
Tags: Last modified: 30 maart 2021
Sluiten