Internationale wedstrijden

Lilian de Geus wint zilver Sofia Cup

20:52

L
Windsurfster Lilian de Geus (22) scoort haar eerste podiumresultaat tijdens een ISAF wereldbekerwedstrijd. Ze won de zilveren medaille in de olympische RS:X klasse van de Trofeo Sofia. De surfster moest het deze week opnemen tegen een grote groep aan ex-wereld en olympisch kampioenen. Het goud ging naar Charline Picon (FRA) die voor de medalrace al zeker was van de eerste plek.

“Mijn eerste medaille op een wereldbekerwedstrijd. Daar ben ik echt heel blij mee. Ook omdat het een heel sterk veld is waar de hele wereldtop aanwezig is. Wow. Ik was wel een beetje nerveus voor de medalrace. Ik kon alleen maar verliezen. Maar ik heb mij vooraf bedacht dat ik erin zou gaan alsof het een normale race is. Ik wilde niet verdedigend gaan varen. Ik moest aanvallen. Dat is gelukt. Ik werd met een boardlengte voorsprong vierde. Heel spannend. Dit heeft mij superveel zelfvertrouwen gegeven.”

Overstap

De Geus maakte afgelopen winter de overstap van Delta Lloyd Talentploeg naar Kernploeg. Coach Jacco Koops stippelde samen met De Geus haar programma en route naar Rio 2016 uit. Ze traint met de olympisch kampioen van 2012 Marina Alabau (ESP) en met Hai Men Chan uit Hong Kong. Chan is goed met licht weer en Alabau weer iets beter met meer wind. Met beide surfsters heeft het Watersportverbond structurele afspraken gemaakt. Ook werd ex-wereldkampioen Casper Bouman uitgenodigd voor een aantal trainingssessies.

Tags: Last modified: 23 april 2021
Sluiten