Golden Globe Race

Podium Golden Globe Race bijna compleet

Een overzicht van week 35

22:26

Golden Globe Race week 35

Na alle opwinding van week 34 toen de eerste deelnemer in Chichester Class en de eerste twee deelnemers in de Golden Globe Race finishten, is de rust in Les Sables d’Olonne in week 35 weer enigszins teruggekeerd. Maar zo langzamerhand kan de Franse kustplaats zich gaan opmaken voor de finish van de nummer drie in de Golden Globe Race.

Michael Guggenberger heeft de afgelopen week flink kunnen profiteren van het lagedrukgebied dat ten noorden van hem lag. Met een westzuidwesten wind heeft de Oostenrijker in week 35 een mooie slag richting de finish van de Golden Globe Race kunnen maken en heeft inmiddels nog zo’n 570 mijl te gaan. Guggenberger heeft daarmee zijn verwachte finish van 15 mei vervroegd naar 13 mei. Om die datum te halen moet het weer wel meewerken, maar voor nu lijkt het erop dat dit een realistische verwachting is.

Geduld wordt beloond

Ook de nummer twee in Chichester Class Jeremy Bagshaw heeft in week 35 van de Golden Globe Race een mooie progressie geboekt. En dat is verrassend. Aan het begin van de week leek het er namelijk op dat hij gevangen zou blijven in het Azorenhoog. Het hogedrukgebied bewoog echter langzaam richting het noordoosten, waardoor de landgenoot van Kirsten Neuschäfer kon profiteren van een naar het zuiden draaiende wind. Hopelijk geniet Bagshaw er nog even van, want halverwege komende week ligt het volgende gebied met weinig wind hem alweer op te wachten. Maar dat kan, zoals we bij de finish van Simon Curwen en Kirsten Neuschäfer al hebben gezien, nog alle kanten op gaan.

Golden Globe Race week 35
De positie van Michael Guggenberger en Jeremy Bagshaw aan het eind van week 35. Foto: GGR

Omslagfoto: Nora Havel GGR / Nora Havel

Alles over de Golden Globe Race en een wekelijks verslag lees je op onze speciale wedstrijdpagina of beluister onze podcast voor een extra wedstrijdbeschouwing. Liever elke dag de zeilers tracken? Check dan de livetracker van de organisatie.

Tags: , , , Last modified: 8 mei 2023
Sluiten