America's Cup

Te koop: America’s Cup-boot van Oracle Team USA

11:48

Heb je altijd al eens met vrienden en vriendinnen de foil-ervaring willen beleven, zoals America’s Cup-zeilers dat doen? Dan is dit jullie kans! De AC45, waar Oracle Team USA in 2015 en 2016 de America’s Cup World Series mee heeft gezeild, staat te koop. Denk je dat jullie de topsnelheid van 37 knopen kunnen halen?

De 14 meter lange catamaran, met vleugelszeil, werd in 2012 gebouwd door Core Composites. Sinds 2016 heeft de boot niet stilgelegen, want eerder dit jaar is deze opnieuw te water gelaten in Long Beach. Hier is ze door een semi-professionele bemanning bestuurd tijdens verschillende kustevenementen in Zuid-Californië.

Een ‘koopje’

Volgens de advertentie op Yachtworld verkeert de AC45 in uitstekende staat, want ze werd zeer goed onderhouden door Oracle Team USA en door de huidige bemanning. Het racemonster is onder andere uitgerust met de beste racehardware die er beschikbaar is, ze is voorzien van de modernste Harken Grand Prix-racelieren en Spinlock-krachtkoppelingen. De boot wordt geleverd als een compleet pakket, met twee containers, veel reserveonderdelen en inclusief alle uitrusting die nodig is om de boot te lanceren en ‘s nachts op een ligplaats te houden. De nieuwbouwprijs wordt geschat op meer dan 1 miljoen dollar, dus dan is het prijskaartje van € 105,789 eigenlijk een ‘koopje’…

Klik hier om naar de verkoopadvertentie te gaan. Deze is overigens ook leuk om te bekijken zonder serieuze interesse 😉

Zie jij jezelf al zo over het water scheuren met je zeilmaatjes?

Omslagfoto: Donan.raven/CC BY-SA 3.0

 

 

Tags: , , Last modified: 19 maart 2021
Sluiten