America's Cup

Pieter-Jan Postma droomt van America’s Cup

16:59

Pieter-Jan Postma is naar San Francisco voor een gesprek bij Team Oracle. De Friese Finnzeiler, vierde tijdens de afgelopen Olympische Spelen, hoopt dat er binnen het team een plekje voor hem is.

“Ik heb een beetje mazzel nodig, want in principe heeft men al voldoende zeilers,” aldus Pieter-Jan die de afgelopen maanden met verschillende dingen is bezig geweest om even zijn gedachten te verzetten, na de zo triest voor hem verlopen Olympische Spelen.

In de beslissende medalrace had hij goud voor het grijpen, maar moest in het zicht van de finish een strafrondje draaien omdat hij met zijn giek de boot van een van zijn tegenstanders had geraakt. Dat kostte hem een podiumplek.

“Ik hoop bij de America Cup aan de slag te komen. Dat lijkt mij op dit moment de mooiste stap. Ik heb bij Team Oracle diverse bekenden zitten, zoals mijn oud-buurman Dirk de Ridder, maar ook Simeon Tienpont.”

Pieter-Jan wil verder afwachten wat de ISAF later dit jaar beslist over de klassen die zullen deelnemen aan de spelen in Rio. “In principe zal de Finn deelnemen, maar je weet het bij de ISAF nooit. Of ik weer een olympische campagne begin in de Finn, dat weet ik nog niet. De komende tijd wil ik vooral gebruiken om mij verder te ontwikkelen in andere vlakken van mijn persoonlijkheid. Het leven is meer dan in een boot zitten. Zeilen is prachtig, maar er zijn meer dingen die ik graag wil gaan doen.”

Foto Eric van Staten

Tags: Last modified: 21 mei 2021
Sluiten