Promo

Zet koers richting je eigen vakantiewoning

Dormio Resort Medemblik is de ideale uitvalsbasis voor watersporters

15:50

Binnen vijf minuten van je vakantiewoning aan de oever van het IJsselmeer staan. Klaar voor een dagje zeilen, een wandeling op het strand of om een terrasje te pakken in het pittoreske Medemblik. Sluit de dag af bij je eigen vakantiewoning aan het water. En als je geen gebruikmaakt van de woning je investering terugverdienen. Klinkt goed toch? Bij Dormio Resort Medemblik kan het allemaal!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

Het IJsselmeer is je achtertuin

Met het IJsselmeer als ‘achtertuin’ is Medemblik een ideale uitvalsbasis voor watersporters. Niet alleen sportieve en recreatieve zeilers kunnen hun hart ophalen op het water, ook voor kitesurfers en windsurfers biedt het IJsselmeergebied de juiste omstandigheden. Vanuit Medemblik ben je zo op verschillende gave surfspots en kun je ook heel gemakkelijk een zeildagtochtje maken naar Enkhuizen, Stavoren of Hindeloopen. Met in de buurt het Regatta Center Medemblik, waar regelmatig wedstrijden en trainingen worden gehouden, kun je je ook vanaf de kant (verrekijker aangeraden) vergapen aan de zeilkunsten van internationale topzeilers. Wil je eens een ander vaargebied dan het IJsselmeer? Dan zijn ook het Markermeer en de Waddenzee, als het ware, om de hoek.

Dormio Resort Medemblik
Geniet van de rust en natuur van het IJsselmeergebied.
kitesurfer
In de buurt van Medemblik vind je tal van gave kitespots.
Waddenzee om de hoek vanuit Dormio Resort Medemblik
De Waddenzee ligt als het ware om de hoek.

Historische driehoek

Even geen zin om het water op te gaan? Ook aan wal is in Medemblik en omgeving genoeg te beleven. Dit oudste en kleinste stadje van West-Friesland vormt samen met Enkhuizen en Hoorn de historische driehoek. De drie havenplaatsen zijn per stoomtram, boot en trein met elkaar verbonden, en staan met hun gezellige, historische centra garant voor een leuk dagje uit. Hier is het prima vertoeven. Maar ook dichterbij huis, in Medemblik zelf, is genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het Nederlands Stoommachinemuseum, geniet van het uitzicht bij strandpaviljoen De Zoete Zee of stap terug in de tijd in kasteel Radboud. Daarnaast ben je in iets meer dan een half uurtje aan de Noordzeekust voor een dagje uitwaaien in de duinen.

Hoorn is makkelijk te bereiken vanuit Dormio Resort Medemblik
Samen met Hoorn (foto) en Enkhuizen vormt Medemblik de historische driehoek. Zeker een bezoekje waard als je een dagje aan wal wilt blijven.

Genieten en verdienen met een eigen vakantiewoning

Dormio Resort Medemblik grenst aan de westkant van Medemblik en bevindt zich op vijf minuten rijden van het IJsselmeer. Op het resort bevinden zich 88 vakantiewoningen die variëren in grootte en geschikt zijn voor vier tot twintig personen. De woningen passen met hun karakteristieke trap- en tuitgevels precies bij het historische stadsbeeld van Medemblik. Je hebt de mogelijkheid in een van deze woningen te investeren, waarbij de woning verhuurd wordt op het moment dat je er geen gebruik van maakt. De huurinkomsten hiervan worden maandelijks uitgekeerd, waardoor je na verloop van tijd je investering terugverdient. Daarnaast verzorgt Dormio het beheer en onderhoud, zodat je altijd in een schone woning aankomt. Dit full-service bedrijf neemt dus alles uit handen waardoor je alleen maar hoeft te genieten van je investering en het verblijf in je eigen vakantiewoning. Dat is dus dubbel genieten!

Geïnteresseerd in een vakantiewoning op Dormio Resort Medemblik of benieuwd naar de mogelijkheden? Het volledige aanbod en meer informatie (onder andere over de faciliteiten op het resort) vind je hier.

Tags: Last modified: 9 maart 2023
Sluiten