Promo

Varen met kinderen: de drie leukste vaarplekjes in Noord-Holland

10:00

Recreatieschipper Dorien (38) zeilt regelmatig met haar man Gijs (40) en drie dochters Bibi (7), Coco (5) en Jet (2) in Noord-Holland. Zeilen is haar met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan gaat ze met haar ouders mee het water op. “En zo heeft het mij ook gegrepen”, vertelt ze.

“Zeilen geeft mij het gevoel van vrijheid, rust en ruimte.
Lekker bezig zijn met elkaar en kijken waar de wind je brengt.”

Met de boot op vakantie

Het zeilschip, een Westerly Konsort – 9 meter van haar ouders, ligt in Huizen. “We hebben de luxe dat we de boot regelmatig mogen lenen om te gaan varen. Dat is heerlijk, je hebt meteen het gevoel dat je echt weg bent. En de meiden vinden het hartstikke leuk.” Of je nou een dagje weg wil of er liever een mini-vakantie van maakt, in Noord-Holland is er volgens Dorien genoeg te beleven.

1. Waterpret bij Jachthaven Naarden

“Wat we regelmatig doen in het weekend is ‘s middags een stukje varen. Dan zetten we koers naar Naarden en overnachten we daar. Dit is vanwege het strandje, de speeltuin en een natuurzwembad een erg leuke haven om met de kinderen naartoe te gaan. En niet onbelangrijk: voor de ouders is er goede horeca!”

2. Rondje Pampus

“Als we wat meer tijd hebben dan is het ontzettend leuk om aan te leggen bij Forteiland Pampus. Hier heb je prachtig uitzicht en goede koffie. En de kinderen houden ervan om rond te rennen op het eiland en het fort te bekijken (waar ook een clip van Kinderen voor Kinderen is opgenomen). Overnachten kan helaas niet op het eiland, dat doen we dan vaak in Volendam of Marken waar we de dag afsluiten met een visje.”

3. Bootjes kijken bij Ome Ko in Muiden

“In Muiden zit je bij Ome Ko op de eerste rang. Aan het terras bij de sluis kun je hier alle boten aan zien komen. Erg leuk om naar te kijken!”

Geen gedoe met papieren kaarten

Bij het navigeren naar deze plaatsen gebruikt Dorien de digitale vaargids van de provincie Noord-Holland. “De digitale vaargids is eigenlijk een digitale routeplanner via je telefoon. Ik voer mijn bestemming in en de app berekent de route. Zeker met kinderen is het heel handig, omdat ik mijn telefoon toch altijd bij de hand heb. Nu hoef ik niet meer naar binnen te gaan om op de kaart te kijken. Ideaal, want je hebt je handen en oren hard nodig met drie kleine kinderen aan boord. En als zij vragen “Mam, zijn we er al bijna?” kan ik ze precies vertellen hoe laat we aankomen!”

Alles over de digitale vaargids

Tags: , , , , , , Last modified: 8 december 2022
Sluiten