Promo

Ewincher brengt nieuwe generatie elektrische lier

Makkelijker hijsen en trimmen van zeilen

12:31

Wil je dat het lieren makkelijker en veiliger gaat? De elektrische SailForce-lier van Ewincher is een nieuwe generatie elektrische lier, die meer controle biedt, ingebouwde beveiliging heeft, efficiënt werkt en de accu’s spaart.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door:


Elektrische lieren bieden een oplossing voor zeilers die wat extra hulp aan boord kunnen gebruiken. SailForce biedt innovatieve oplossingen die jouw zeilavontuur naar een hoger niveau tillen. De SailForce Smart Electric Winch is een nieuwe generatie elektrische lier, die de beperkingen van de huidige elektrische lieren op de markt ontstijgt. Een grote vooruitgang op het gebied van veiligheid en gebruiksgemak.

Subtielere snelheidsregeling

Traditionele elektrische lieren hebben een simpele bediening; aan of uit. Daardoor ontbreekt de nuance die nodig is voor soepel en precies trimmen. Bijvoorbeeld als je de genuaschoot nog nét iets strakker wilt zetten. SailForce komt met de oplossing door twee variabele snelheden in te bouwen. Daardoor heb je als zeiler nauwkeurige controle over de kracht die de lier levert en de snelheid waarmee deze draait.

Veilig voor materiaal

Een elektrische lier is een krachtig apparaat dat met zorg bediend moet worden. Toch kan het misgaan. Daarom heeft de SailForce-lier een veiligheidsvoorziening ingebouwd. SailForce’s ontwerp omvat realtime spanningsbewaking en een spanningsbegrenzer, waardoor een kink in de lijn of een vastloper direct wordt gedetecteerd. De motor stopt bij het bereiken van vooraf ingestelde spanningslimieten, waardoor lijnen, zeilen en tuig heel blijven.

Efficiënt energieverbruik

SailForce verbruikt minder dan 50 procent van de energie die een conventionele elektrische lier gebruikt, dankzij de borstelloze motor en de efficiënte overbrenging. Daarnaast beschikt de lier over een eigen lithiumaccu, die tussen de service-accu en de lier is geplaatst. De lithiumaccu fungeert als buffer en zorgt ervoor dat er nooit meer dan 6 Ampère uit de service-accu wordt getrokken. De kabels van de lithiumaccu naar de lier zijn bovendien dunner en flexibel uitgevoerd, zodat installatie in de vaak beperkte ruimte onder dek veel gemakkelijker is.

Nieuwe generatie

SailForce is niet zomaar een elektromotor die op een lier is geïnstalleerd. Het is een volledig nieuwe benadering van het begrip elektrische lier, die niet de beperkingen kent van conventionele elektrische lieren.

De SailForce Smart Electric Winch staat voor meer controle bij in- en uitrollen, trimmen en manoeuvreren en zorgt ook voor verbeterde veiligheid. Bovendien verbruikt de lier minder energie en is hij eenvoudig te installeren.

Zo werkt het

Wil je meer weten over deze nieuwe lieren? Lees meer op www.ewincher.com 


Tags: Last modified: 27 november 2023
Sluiten