Promo

Wedstrijdzeilen naar Noorwegen: spetterende start zomervakantie

Colin Archer Memorial Race 2024

13:04

Colin Archer Memorial Race 2024

De lente is pas net losgebarsten, maar het is nooit te vroeg om alvast plannen te smeden voor je volgende zeilreis! De Colin Archer Memorial Race (CAMR) is bijvoorbeeld de perfecte start van een zomer zeilen in de Oostzee of Noorwegen. De tweejaarlijkse wedstrijd van Lauwersoog naar Larvik gaat op 13 juli 2024 weer van start. Doe je mee?

Dit artikel tot stand in samenwerking met

Korte en lange baan

De route van de uitdagende wedstrijd voert je over de Waddenzee en Noordzee langs de Deense kust. Het laatste stuk naar Noorwegen zeil je over het meest ruige stuk van de Noordzee. Zowel toerzeilers als fanatieke wedstrijdzeilers kunnen meevaren in de verschillende klassen van de Colin Archer Memorial Race 2024.

De route is ongeveer 390 mijl voor de schepen die de ‘korte baan’ varen en 450 mijl voor de snellere schepen. Gemiddeld doen boten drie tot vijf dagen over de reis naar Larvik. Op deze manier komen alle deelnemers rond dezelfde dag aan voor de afsluitende barbecue in Noorwegen.

Startpunt zomervakantie

Na het gezellige napraten over de Noordzee-oversteek, maakt bij veel boten een deel van de wedstrijdbemanning plaats voor familieleden. Larvik is namelijk het ideale startpunt voor een heerlijke zeilvakantie naar de Oostzee of rondom Noorwegen. De kustplaats is ook goed bereikbaar voor op- of afstappers met een directe bootverbinding met Denemarken, een goede treinverbinding met Oslo en is ook per vliegtuig direct vanaf Schiphol te bereiken.

Geschiedenis

De eerste editie van de race vond plaats in 1982, als eerbetoon aan de beroemde scheepsbouwer die geboren werd en ook begraven ligt in Larvik. Volgend jaar zeilen zeezeilers uit binnen- en buitenland alweer voor de 21e keer de CAMR. Tijdens de eerste editie telde de wedstrijd 35 deelnemers, waarvan er slechts 18 de finish haalden. Volgend jaar worden er meer dan 60 boten aan de start verwacht.

De wedstrijd staat open voor alle kajuitzeiljachten langer dan 7,5 meter; meedoen kan zowel in de ORC-, IRC- als de SW-klasse (ongemeten boten). Veiligheid staat bij de CAMR voorop en de race heeft dan ook een uitgebreide veiligheidslijst, die je vindt op de website van de organisatie.

Alvast in de stemming komen? Bekijk hier de beelden van voorgaande edities:

Meer informatie over de Colin Archer Memorial Race 2024 vind je op de website van de organisatie.

Tags: , , Last modified: 18 april 2024
Sluiten