Promo

De 20ste Colin Archer Memorial Race komt eraan

Schrijf je snel in!

09:24

Zaterdag 16 juli 2022 zal de Colin Archer Memorial Race (CAMR) voor de twintigste keer richting Larvik in Noorwegen vertrekken. Het startsein zal op die dag om 12.20 uur klinken in de haven van Lauwersoog.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:

De race vindt sinds 1982 iedere twee jaar plaats, in nagedachtenis van de Noorse scheepsbouwer Colin Archer. Archer werd in Larvik geboren en ligt daar ook begraven. In 2020 kon de twintigste editie niet plaatsvinden. Vandaar vieren we dit jaar het porseleinen jubileum van de CAMR.

 

Pittige race, gezellige BBQ

De CAMR is een uitdagende offshore race. Deelnemers doen er tussen de twee en vijf dagen over om naar Larvik te varen. Afhankelijk van de verwachte weersomstandigheden zijn er twee banen: een van 390 en een van 450 mijl. De snellere schepen varen de langere baan, de minder snelle schepen de kortere baan. Daardoor komen de deelnemers zoveel mogelijk tegelijk binnen.

De haven van Larvik is speciaal voor dit evenement gereserveerd. Donderdag 21 juli 2022 vindt er in de haven een feestelijke prijsuitreiking plaats inclusief een barbecue. Tijdens de barbecue is er volop tijd om verhalen en ervaringen uit te wisselen.

Jij wilt toch ook bij de twintigste editie van de Colin Archer Memorial Race zijn? Aanmelden kan! Ga daarvoor naar www.camr.nl. De organisatie is uitstekend bereikbaar per telefoon en e-mail. Bekijk onderstaande video voor een impressie van de laatste editie, of lees het verslag van Wieke van Oordt, die in 2016 meedeed.

Tags: Last modified: 8 december 2022
Sluiten