Reisverhalen

Podcast: Plastic jagers voor de rechter

10:42

Plastic soup surfer Merijn Tinga heeft in 2015 een zeilreis gemaakt over de Oostzee. Tijdens zijn reis jaagt hij met zijn gezin op plastic in zee. De reis verloopt goed, maar een berichtje uit Nederland zorgt uiteindelijk voor een wrange nasmaak. Op social media reageert men verbaast: “Er staat een forse boete op het mooier maken van de wereld.” Ook de Tweede Kamer buigt zich over deze ongelukkige situatie. In deze podcast van Richard den Haring en René van Es volg je al luisterend het avontuur van Merijn en zijn familie op de voet.

Afval opvissen

Merijn, zijn vrouw Bregtje, kinderen Jildou (7) en Fedde (5) gaan vijf maanden lang op jacht naar kleine plastic deeltjes in de zee. Ze nemen monsters voor het Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Het gezin wil met deze zeilreis aandacht vragen voor het plastic afvalprobleem in onze zeeën. Merijn heeft zelf ervaring met lesgeven en onderwijst zijn kinderen gedurende de reis, toch ziet hij een regel in de wet over het hoofd en moet hij voorkomen bij de rechter.

Deze zesde podcast van MakersRadio is een radioverhaal over dromen najagen, wetten en praktische bezwaren. En over de vraag wat je je kinderen meegeeft.

 

Tags: Last modified: 22 april 2021
Sluiten