Bestemmingen

Havenmeester Edwin: ‘Steeds meer jonge mensen ontdekken de charme van de watersport’

Deze week: het gezicht achter de haven van Nagele

11:11

Officieel is de naam Marina Schokkerstrand, maar in de volksmond wordt deze haven vaak Schokkerhaven genoemd. Havenmeester Edwin Reijn vertelt meer over de haven die hij onlangs heeft overgenomen van de Jachthavengroep.

Kun je jezelf even voorstellen?
“Zes jaar geleden ben ik hier als havenmeester gaan werken. Afgelopen juli heb ik de haven overgenomen van de Jachthavengroep. Ik heb veel plezier in mijn werk en ik weet hoe het hier reilt en zeilt, dus vandaar dat ik de stap van de overname gewoon durfde te nemen.”

Kun je meer vertellen over de haven?
“We zijn een rustige haven aan het Ketelmeer. De ligging is heel centraal aan een uniek knooppunt van vaarwegen. Je kunt vanaf hier alle kanten op: richting de Friese meren, de IJssel, de Randmeren of het IJsselmeer. Er is dus voor iedere watersporter wat wils en dat is perfect. Als je hier over de dijk stapt, sta je op het strand. En verder heeft onze haven alle voorzieningen, zoals een mooi sanitairgebouw inclusief wasmachine en droger, een leuk restaurant en een jachtservicebedrijf. Ook is er een winterberging voor schepen tot 20 ton.
En Solar Boat Twente, een boot die op zonne-energie vaart, oefent bij ons voor de Solar Sport One Competitie. Dat is altijd erg leuk om te zien. En wist je trouwens dat zich voor de deur één van de prachtigste ankerplekken van Nederland bevindt?”

Wat maakt Marina Schokkerstrand bijzonder?
“In Marina Schokkerstrand kun je een ligplaats huren, maar je kunt ook een plek kopen. Het enige wat je dan nog betaalt zijn de servicekosten. Uiteindelijk pakt deze manier voordelig uit voor de ligplaatshouder. Je kunt er ook voor kiezen om eerst een jaar te huren en als het bevalt de box te kopen. Het huurbedrag wordt dan in mindering gebracht op de koopprijs. Het ligplaatsperceel wordt notarieel overgedragen en ingeschreven bij het kadaster. Hoewel koop in het buitenland gemeengoed is, werd dit in Nederland voor het eerst groot aangepakt in Marina Schokkerstrand.”

Wat vind je het leukste seizoen?
“Ik vind het hoogseizoen de fijnste periode. In de vakantietijd weten de passanten ons goed te vinden en ik vind het altijd gezellig om met de gasten aan de praat te raken. We hebben het dit seizoen druk gehad, mede door het mooie weer. Wat ik trouwens een leuke ontwikkeling vind is dat ook steeds meer jonge mensen interesse tonen in een vakantie met de boot. Gelukkig ontdekken zij ook meer en meer de charme watersport.”

Omslagfoto en foto: Marina Schokkerstrand

Last modified: 21 oktober 2022
Sluiten