Actueel

Wie gaan er dit jaar op wereldreis?

23:38

 

De trossen losgooien en een lange zeilreis maken: dat is wat de ongeveer 75 zeilers van plan zijn die zaterdag aanwezig waren op de jaarlijkse vertrekkersdag van de Vereniging van Toerzeilers i.s.m. Zeilen.

Wat voor veel zeilers een droom blijft, werd zaterdag in Eemnes voor de aanwezigen juist een stapje concreter. De bemanningen van 41 verschillende schepen deelden kennis en informatie en volgden workshops over onderwerpen als bootvoorbereiding, medische hulp op zee, proviandering en communicatie op zee.

klaaswiersmaimgl6553

Voor de traditionele groepsfoto staan de vertrekkers gegroepeerd op oplopende bootlengte. De boten waarop wordt gevaren meten tussen de 9 en 20 meter, en de reisplannen variëren van een eenjarige reis naar de Carieb tot een onbeperkte wereldreis zonder geplande terugkeer.

De door Zeilen gegeven workshop ‘Schrijven en fotograferen op zee’ werd goed bezocht. Het kan dan ook niet anders dan dat de avonturen van een nieuwe lichting vertrekkers de  aankomende seizoenen terug te vinden zullen zijn in Zeilen.

Op Zaterdag 1 april 2017 organiseert Zeilen weer haar eigen informele vertrekkersdag in Enkhuizen. Daar zwaaien we de vertrekkers uit die ook echt weggaan. De dag is dus alleen toegankelijk voor zeilers die in 2017 ook echt zullen vertrekken. De nadruk daar ligt op kennismaken en ervaring delen en iedereen wordt aangemoedigd met de boot te komen.  Meer informatie volgt binnenkort in Zeilen, aanmelden kan al via info@zeilen.nl

 

 

 

 

 

 

Tags: , , Last modified: 1 september 2021
Sluiten