Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Wereldkampioenschap in de Laser-klasse

15:30

Rutger van Schaardenburg start op donderdag 12 mei de strijd om het wereldkampioenschap in de Laser-klasse in Nuevo Vallarta, Mexico. De olympisch zeiler heeft zich al geplaatst voor de Olympische Spelen van Rio en dit is de laatste grote krachtmeting. Voor zijn trainingspartner Nicholas Heiner wordt het zijn laatste wedstrijd in de Laser. De wereldkampioen Laser 2014 beraadt zich op een vervolg van zijn carrière als professioneel (zee)zeiler in combinatie met een olympische campagne voor Tokyo 2020. Het wereldkampioenschap in Nuevo Vallarta duurt van 12 tot en met 18 mei 2016.

Derde olympiade

Heiner en Van SchaardenburgRutger van Schaardenburg (28) is op weg naar zijn derde Olympische Spelen. In 2008 eindigde Van Schaardenburg op een 34e plaats. Op weg naar London 2012 scoorde Van Schaardenburg een zilveren medaille op het Olympisch testevent. Een jaar later eindigde Van Schaardenburg op de Spelen op een 14e plaats. In 2015 werd de in Den Haag wonende zeiler Europees kampioen. En met dat resultaat versloeg hij Nicholas Heiner, zijn directe concurrent in de strijd om het exclusieve ticket naar Rio.

Focus op Rio

Van Schaardenburg vaart de laatste jaren constant voorin mee in het sterke wedstrijdveld van de Laser. Op weg naar zijn derde olympische poging staat alles in het teken van Rio. Dat wil zeggen zoveel mogelijk kennis en ervaring opbouwen op de olympische locatie in Rio onder andere in combinatie met een zo laag mogelijk lichaamsgewicht.

Dit WK in Mexico is een evenement op weg naar Rio maar geen focusevenement. Tijdens dit WK worden beide zeilers begeleid door coach Dan Slater, de Nieuw-Zeelander in dienst van het Watersportverbond.

 

Tags: , Last modified: 18 mei 2016
Sluiten