Actueel

Vrijspraak voor Peter P. voor ‘zeilbootmoord’ in Colombia

12:44

Peter P. (65), die ervan werd verdacht zijn vrouw vermoord te hebben aan boord van hun zeilboot Lazy Duck in Colombia, is vrijgesproken. Dat werd op vrijdagochtend 16 oktober bekend. De rechter is van mening dat er geen overtuigend bewijs is dat P. op 19 september 2015 de moord op Durdana (54) heeft gepleegd. De man heeft altijd ontkend en verklaard dat hij en zijn vrouw overvallen zijn door piraten. Zijn vrouw is daarbij gedood terwijl hij op het toilet werd vastgehouden, stelt hij.

Eerder vond het Openbaar Ministerie het bovenstaande verhaal ongeloofwaardig en had acht jaar cel tegen hem geeist. Volgens het OM had P. zijn vrouw, die overigens ook verhalen voor Zeilen schreef, in september 2015 gewurgd. Op dat moment lag hun boot afgemeerd in een baai bij het Colombiaanse Cartagena.

Liefdevolle relatie

De rechtbank is echter van mening dat onder meer forensische sporen het verhaal van P. bevestigen. Ook nam de rechtbank mee dat uit verschillende verklaringen blijkt dat de verdachte en zijn vrouw een liefdevolle relatie hadden. Ze waren 33 jaar getrouwd en al drie jaar onderweg vanwege hun wereldreis. De rechtbank heeft niet de overtuiging dat de man zijn vrouw heeft gedood en spreekt hem daarom vrij.

Lees ook: Man van vermoorde zeilster verlaat Colombia

Tags: , , , , Last modified: 27 oktober 2020
Sluiten