Actueel

VOR: MAPFRE wint gevecht om eerste plaats

12:31

MAPFRE heeft de eerste plaats bemachtigd van de derde etappe in de Volvo Ocean Race. Het Spaanse team moest flink aan de bak om Dongfeng Race Team te verslaan. Vestas 11th Hour Racing finishte een uur na de Chinezen.

“We hebben moeten vechten voor deze overwinning,” zei Xabi Fernández, de schipper van het Spaanse team, vlak na aankomst. “We hebben nog een groot deel van de race te gaan, maar op dit moment ziet het er voor ons goed uit en daar zijn we blij mee.”

Achterstand door schade

Bouwe Bekking finishte met Team Brunel niet lang na Vestas en pakte dus de vierde plaats. Scallywag/Sun Hung Kai en Turn the Tide on Plastic (TTOP) kwamen een dag later over de lijn. Team AkzoNobel van schipper Simeon Tienpont moest vanwege schade aan de mastrail de snelheid beperken en kwam ruim drie dagen na MAPFRE over de finishlijn.

In een gijp ontstond er schade aan de mast bij Team AkzoNobel. (c) Team AkzoNobel

Stand

Op de ruim 6500 mijl lange etappe van Kaapstad naar Melbourne voerde de deelnemers over de beruchte zuidelijke Indische Oceaan. Wind en golven kunnen zich daar ongehinderd opbouwen. Onder andere vanwege die zware omstandigheden waren in de etappe naar Melbourne dubbele punten te verdienen. De stand: MAPFRE 1, Dongfeng 2 en Vestas 3. Dongfeng en Vestas hebben op het moment allebei 23 punten. Nummer vier, Brunel, moet het doen met 14 punten. Zoals Xabi Fernández zei: het grootste deel van de race moet nog worden gevaren. (Bijna) alles is nog mogelijk.

Omslagfoto: Jesus Renedo/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 28 december 2017
Sluiten