Actueel

Volgende week start dé bootshow voor multihulls

08:30

multihull

Sinds 2010 is Le Salon International du Multicoque uitgegroeid tot dé bootshow te water voor multihulls. Zowel Nederlandse vertegenwoordigers als consumenten verzamelen zich om de laatste catamarans en trimarans te bewonderen. Deze negende editie zullen meer dan 60 boten tentoongesteld worden in het Franse La Grande-Motte.

Jaarlijks worden tientallen multihulls tentoongesteld in La Grande-Motte.(c) International Multihull Boat Show.

In 2010 werd de multihullshow voor het eerst gehouden met als doel catamarans en trimarans in het water te presenteren. Het oorspronkelijke concept was om in de even jaren het evenement aan de Middellandse Zee te organiseren en in de oneven jaren aan de Atlantische kust. Een paar edities later werd besloten de show voortaan in april in La Grande-Motte te houden om aan de eisen van de botenbouwers te voldoen.

Reeds in 2014 was de beurs uitgegroeid tot een groot internationaal evenement met veel buitenlandse bezoekers. De editie die in 2016 plaatsvond zorgde voor recordbrekende bezoekersaantallen en verkopen. De beurs bevestigde zijn positie als een groot evenement op de internationale bootkalender. Ook vorig jaar werd er een flink aantal nieuwe producten getoond en was Le Salon International du Multicoque een economisch succes. In totaal werden er zo’n honderd boten verkocht. De grote diversiteit binnen de multihulls maakt deze show tot één van wereldniveau.

multihull

(c) International Multihull Boat Show.

Negende editie

Van 18 tot 22 april gaat Le Salon International du Multicoque voor de negende keer van start. De beurs belooft nog groter en beter te worden dan voorgaande jaren. Tijdens de dagen zijn maar liefst negen wereldprimeurs te bezichtigen, waaronder de Aventura 34 en de Futura 49.

Voor de echte multihull-liefhebber is dit een niet te missen evenement. Benieuwd naar meer informatie over de beurs? Klik dan hier.

Omslagfoto: International Multihull Boat Show

Tags: , , Last modified: 11 april 2018
Sluiten