Actueel

Video-update: Noodlot slaat hard toe in de Vendée Globe

12:46

Het noodlot heeft hard toegeslagen in de Vendée Globe. Het grootste nieuws is dat boot PRB, van Kévin Escoffier, is afgezonken. Daarnaast zijn er nog twee favorieten vleugellam: Samantha Davies (Initiatives – Coeur) en Sébastien Simon (ARKEA PAPREC). De laatste tijd hebben zich meerdere drama’s op hoge zee voltrokken en Klaas Wiersma vertelt daar meer over in de nieuwste video-update. Ook kijkt hij naar de voortgang van de rest van de vloot. Weet je dat koploper Charlie Darlin (Apivia) circa 200 mijl voorloopt op de nummer twee?

Kévin Escoffier zag zijn boot in tweeën breken en binnen vier seconden was zijn schip vol water. Escoffier kon het reddingsvlot nog ingaan, waar hij vervolgens elf uur in verbleef, en werd later door Jean Le Cam (Yes We Cam!) gered.

Samantha Davies op Initiatives – Coeur heeft iets geraakt en vaart noordelijker naar rustiger water om te kijken wat de schade is.
Sébastien Simon, schipper op ARKEA PAPREC, heeft schade opgelopen aan één van de zwaarden. Ook met de behuizing binnenin de boot is het een en ander mis. Hij heeft, net als Alex Thomson (HUGO BOSS) eerder deze week, het strijdveld moeten verlaten.

Meer over de schades en de voortgang van de andere deelnemers bespreekt Klaas in de onderstaande video-update:

Klik hier voor de tracker.

Zie ook: Vendée Globe-update: PRB gezonken, schipper Kévin Escoffier gered
En: Alex Thomson stopt deze Vendée Globe

Omslagfoto: Sébastien Simon / ARKEA PAPREC

Tags: , , , , , , , , , , , Last modified: 3 december 2020
Sluiten