Actueel

Tweede Nederlandse inschrijving voor de Youth America’s Cup

13:30

Team DutchSail gaat ook de strijd aan binnen de Youth America’s Cup 2021. KNZ&RV en KRZV De Maas hebben Team DutchSail ingeschreven voor de wedstrijd. Eerder werd al bekend dat Kingdom Team The Netherlands mee gaat doen aan de race. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat er een Nederlandse deelname is. En nu zijn dat zelfs twee aanmeldingen!

Onder leiding van oud-olympiër Pieter-Jan Postma wordt een groep Nederlandse jeugdzeilers, in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar, voor het team geselecteerd. Het gemixte zeilteam, dat uit twee heren en twee dames bestaat, zal volgend jaar februari laten zien wat zij in haar mars heeft. Volgens Postma is de Youth America’s Cup de ‘missing link’ in het Nederlandse jeugdprogramma, dat loopt van de Optimist tot aan de Olympische Spelen.

Verschillende zeildisciplines

Achter de campagne staat een samenwerking van Nederlandse zeilorganisaties, kennisinstellingen en bedrijven. Onder de vleugels van DutchSail, in samenwerking met Sailing Holland, ondersteund door het Watersportverbond en op inschrijving van KNZ&RV en KRZV De Maas. Met de samenwerking wordt een brug geslagen tussen professioneel high performance zeilen (onder andere de America’s Cup), Olympisch zeilen en diverse offshore disciplines, zoals The Ocean Race, het WK Zeezeilen en het offshore zeezeilen als Olympische zeildiscipline vanaf 2024. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Janssen de Jong Groep.

Goed voor de Nederlandse zeilsport

Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: “Dat twee Nederlandse teams elkaar nu tot grote hoogte kunnen duwen en gaan strijden tegen de internationale top, is prachtig nieuws voor de Nederlandse zeilsport. Dat ook KNZ&RV en KRZV De Maas met Team DutchSail de uitdaging voor de YAC aan gaan zegt iets over de hogere ambitie voor Nederland, waarbij een nieuwe generatie jonge zeilers de verbinding kan maken tussen Olympisch en professionele high performance zeilen. We wensen iedereen heel veel succes met de voorbereidingen en staan als Watersportverbond klaar waar mogelijk.”

Lees ook: Youth America’s Cup: eerste Nederlandse deelname in de zeilgeschiedenis
En: Finn-zeiler Pieter-Jan Postma verkoopt boot

Omslagfoto: Andrew Delves RNZYS

Tags: , , , , , Last modified: 28 juli 2020
Sluiten