Actueel

Twee Nederlanders genomineerd voor World Sailor of the Year

11:33

Twee Nederlandse zeilers zijn door de internationale zeilfederatie genomineerd voor de ISAF Rolex World Sailor of the Year Award. Volvo Ocean Race-winnares Carolijn Brouwer en wereldkampioen RS:X windsurfen Dorian van Rijsselberghe dingen beiden mee naar de prestigeuze prijs. Brouwer won de titel in 1998  al eens. Voor Van Rijsselberghe is dit zijn eerste nominatie. De winnaars in de categorie man en vrouw worden op 30 oktober bekendgemaakt in Florida.

Naast Brouwer en Van Rijsselberghe heeft World Sailing nog een aantal andere zeilers/zeilduo’s genomineerd voor de ISAF Rolex World Sailor of the Year Award. De sporters die genomineerd zijn, zijn onder andere kiteboarders, offshore-racers en sporters die zeilen in de olympische klassen.

Carolijn Brouwer (c) Martin Keruzoré/Volvo Ocean Race

De genomineerden

Vrouw:
Caterina Banti (ITA) – 2018 Nacra 17 Wereldkampioen
Carolijn Brouwer (NED) / Marie Riou (FRA) – Volvo Ocean Race-winnaressen
Daniela Moroz (VS) – 2018 Wereldkampioen formule Kiteboarding
Wendy Tuck (AUS) – Clipper Round the World Race-winnaar

Dorian van Rijsselberghe (c) Sander van der Borch

Man:
Charles Caudrelier (FRA) – Volvo Ocean Race-winnaar
Sime en Mihovil Fantela (CRO) – 2018 Wereldkampioen 49
Pavlos Kontides (CYP) – 2018 Wereldkampioen Laser
Dorian van Rijsselberghe (NED) – 2018 Wereldkampioenschappen RS: X World
Ruggero Tita (ITA) – 2018 Nacra 17 Wereldkampioen

Stem zelf ook!

Vanaf maandag 15 oktober kun je zelf ook stemmen via de website van World Sailing. Deze stemmen van het publiek zullen voor 30% meetellen in de einduitslag. Het overige deel wordt bepaald door de nationale bonden.

Over de award

De ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards zijn de hoogste prijzen die een zeiler kan ontvangen als erkenning voor zijn of haar uitstekende prestaties binnen de zeilsport. Sinds 1994 wordt er elk jaar een award zowel aan een man als vrouw uitgereikt. Vorig jaar mocht Marit Bouwmeester in Mexico de award in ontvangst nemen. De Nederlandse Laser Radial-zeilster kwam als grote winnaar uit de bus. De mannelijke award werd door Peter Burling gewonnen. De stuurman die Emirates Team New Zealand in de America’s Cup een eerste plaats had bezorgd. Burling kon destijds niet zelf zijn prijs ophalen. Hij was namelijk met Nederlands Team Brunel en de rest van de Volvo Ocean Race-vloot onderweg naar Kaapstad.

Tags: , , , Last modified: 4 oktober 2018
Sluiten