Actueel

Turn the Tide voegt ervaren winnaar toe

14:24

Zweed Martin Strömberg is toegevoegd aan team Turn the Tide on Plastic dat onder leiding staat van schipper Dee Caffari. Het wordt de vierde keer dat Strömberg deelneemt aan de Volvo Ocean Race. In de editie van 2011-12 maakt hij deel uit van het winnende Groupama uit Frankrijk.

Strömberg, Groupama, Turn the tide on Plastic

Strömberg viert feest na het winnen van de Volvo Ocean Race 2011-12. Zal hij Turn the Tide helpen? (c) Paul Todd/VOR

Strömberg zal de functie vervullen van watch captain, stuurman en trimmer. De 34-jarige Zweed voegt veel wereldreiservaringen en motivatie om te winnen toe aan het team met één van de jongste crews. Niemand had heel hoge verwachtingen van dit team, maar wie weet hebben ze met Strömberg de troef in handen.

Ik ben een atleet en wil winnen

– Martin Strömberg

“Drie keer heb ik rond de wereld gevaren, ik heb de race gewonnen en toch ben ik voor een vierde keer terug,” zegt Strömberg. “Ik ben er weer omdat het de moeilijkste, meest uitdagende én het meest plezierige evenement in de sportwereld is. En ik ben een atleet. Ik wil winnen.”

Levensdoel

Schipper Dee Caffari. (c) Corinna Halloran/VOR

Schipper Caffari: “Martin is een ervaren zeiler die kennis brengt aan ons jongere team. Met drie Volvo Ocean Race’s achter zijn naam staan, kent hij de eisen van de race beter dan wie dan ook. Zijn ervaring helpt ook bij het ontwikkelen van jonge zeelieden. Hij voegt nog meer evenwicht aan ons team toe en dat zal mij uitstekend helpen als schipper. Ik ben enthousiast om hem binnen ons team te verwelkomen.”

Ook Strömberg zegt dat hij ernaar uitziet om zijn kennis door te geven aan de volgende generatie. “Het gaat over het bieden van mogelijkheden voor jonge zeilers om hun levensdoel te bereiken en wij moeten hen de kansen geven om beter te worden. Daarnaast is Turn the Tide on Plastic voor mij een project dat nodig is voor het welzijn van onze planeet.” Team Turn the Tide on Plastic wil graag duurzaamheid onder de aandacht brengen bij het internationale publiek.

Vorige week voegde Bouwe Bekking Capey en Ehler toe aan team Brunel.

 

Coverfoto: Yann Riou 

Tags: , , Last modified: 20 oktober 2017
Sluiten