Actueel

Strontweek 2020 gaat niet door

09:51

Strontrace

De Strontweek, die van 9 tot en met 16 oktober zou plaatsvinden, is afgelast. Dit hebben de organisaties, verenigd in het Zeilvaartcollege, onlangs “met pijn in het zeilhart” bekendgemaakt. De Beurtveer, Strontrace, Visserij onder zeil, Markt, Liereliet en Klompzeilen vormen tezamen de Strontweek. De organisatie neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil niet de gezondheid van de opvarenden en die van het publiek in gevaar brengen.

Dit jaar moet Warmond de bloembollen in de eigen tuinen dus planten zonder stront uit Workum, er zal niet gepassagierd worden in de havens van het Beurtveer, de teleurgestelde Lierelietzangers hoeven hun kelen niet te smeren, de trotse klompzeilers zullen hun scheepjes geen behouden vaart kunnen wensen,  de netten van de vissers blijven droog en de visafslager kan zijn stem sparen.

Op naar 2021

De verenigingen hebben alles op alles gezet om goede ‘coronaplannen’ te maken, maar er bleven vragen komen vanuit de gemeente die uiteindelijk de vergunning moet verlenen. Er is nog gesproken over of het mogelijk was om sommige afzonderlijke onderdelen wél door te laten gaan, maar omdat de reuring en de sfeer van de andere evenementen ook een grote rol spelen, is besloten alles naar 2021 te verschuiven.
Ook wordt er al hard nagedacht over het vijftigjarig bestaan van de Strontrace en de Visserijdagen in 2023., dus de organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten.

Lees ook: Deze leuke zeilevenementen gaan gelukkig wel door
En: Vakbeurs METS trade afgelast

Tags: , , , , , , , Last modified: 29 augustus 2020
Sluiten