Actueel

Stremming Stevinsluizen verlengd

11:59

Er is meer tijd nodig tot de Stevinsluizen bij Den Oever weer opengaan, dat meldt Rijkswaterstaat. Vanwege uitlopende bouwwerkzaamheden is de eerdere genoemde openstellingsdatum van 27 april 2021 niet langer haalbaar. De stremming van de Stevinsluizen is daarom verlengd, met als datum 21 mei 2021. Uiterlijk eind april wordt duidelijk of het wellicht mogelijk is om al voor het Hemelvaartsweekend de deuren weer open te gooien voor de scheepvaart.

De werkzaamheden lopen om verschillende redenen uit, onder andere door de invloed van het coronavirus en de vorstperiode van februari. Ook een grote tegenvaller was dat bij het droogpompen van de bouwkuip de opwaartse waterdruk groter bleek te zijn dan voorzien. Daardoor moest de bouwkuip met extra pompen worden drooggezet. Er wordt alles aan gedaan om de extra tijd zoveel mogelijk te beperken en daarom wordt er 24/7 aan het sluizencomplex gewerkt.

Wachttijd

Vanaf 26 oktober vorig jaar wordt er aan de sluis gewerkt. Sindsdien moet de scheepvaart via de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand omvaren. Hopelijk kunnen we met Pinksteren weer schutten bij Den Oever, maar tijdens het Paasweekend en de meivakantie moeten we dus nog een flink stuk om. Houd er rekening mee dat de wachttijd bij Kornwerderzand aardig kan oplopen.

Ben je benieuwd waar er nog meer werk aan de vaarweg is? Klik dan hier.

Zie ook: Stevinsluizen vanaf 26 oktober half jaar lang gestremd

Omslagfoto: © Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed/CC BY-SA 4.0

Tags: , Last modified: 22 april 2021
Sluiten