Actueel

Staande Mastroute gestremd bij Gouda

09:08

Wie momenteel de Staande Mastroute wil varen, houdt best rekening met de stremming ter hoogte van Gouda. Wegens werkzaamheden worden de spoorwegbruggen daar niet bediend tot maandagochtend 12 april 2021.

Nieuwe besturing

Tijdens de werkzaamheden wordt de besturing van de twee bruggen over de Gouwe vernieuwd. Spoorbeheerder ProRail wil zo de kans op storingen verminderen. ‘De besturing van deze bruggen gaat al lange tijd mee. Zoals bij veel elektronica gaat de techniek razendsnel: (reserve)onderdelen zijn na een tijd verouderd, worden nauwelijks meer gemaakt en zijn daarom moeilijk te vinden en te vervangen,’ zo schrijft de spoorbeheerder.

Door de besturing te vernieuwen wil ProRail de onderdelen sneller kunnen vervangen en calamiteiten sneller oplossen. Wil je de bruggen eens langs een andere kant zien? Kijk dan hier naar de 3D-simulator die speciaal voor deze bruggen ontwikkeld werd. Hiermee kunnen ingenieurs het model op elk willekeurig moment bekijken. Het is de eerste keer dat ProRail bij projecten met beweegbare bruggen met 3D-simulaties werkt.

Check je route

Vaar je langs bruggen of sluizen? Check dan altijd eerst de beschikbaarheid van de vaarweg op www.vaarweginformatie.nl van Rijkswaterstaat. Daarop vind je alle actuele informatie en bedieningstijden. Meer informatie over de Staande Mastroute vind je op de website van Varen doe je Samen.

Lees ook: Stremming Stevinsluizen verlengd

Omslagfoto (c) Johi

 

Tags: , , Last modified: 8 april 2021
Sluiten