Actueel

Sanitaire voorzieningen op jachthavens per 15 juni weer open

11:30

Goed nieuws! Vanaf maandag 15 juni mogen gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op jachthavens weer open. Deze mededeling is te lezen op de website van de Rijksoverheid op de pagina Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven. Voorwaarde is wel dat er goede brancheprotocollen worden nageleefd. Eerder zag het er nog naar uit dat, afgezien van de wc’s, pas op 1 juli van andere sanitaire voorzieningen gebruik kon worden gemaakt.

Het aantal personen in de was-, douche- en/of toiletruimtes moet beperkt blijven, zodat bezoekers altijd 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook de sanitaire voorzieningen op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kampeerveldjes mogen weer open. De datum (15 juni) van deze verruiming is hetzelfde moment als wanneer het weer beperkt mogelijk is om voor vakantie naar het buitenland te reizen.

Waarom niet nu?

Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON werd onlangs gebeld door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat: “Met de mededeling dat we eerder open mogen dan 1 juli. Daar werkten we samen met veel leden keihard aan de afgelopen tijd. Zo pikken onze ondernemers nog net een stukje voorseizoen mee. Wat ik niet begrijp is waarom we niet eerder de gebouwen open kunnen stellen. Als het 15 juni open kan, waarom kan het dan niet nu? Het aankomende weekend wordt het mooi weer en dat loopt de sector anders mis.”

Bekijk hier de Zeilen interactieve jachthavenkaart.

Tags: , , , , , , , , , Last modified: 11 juni 2020
Sluiten