Actueel

Royal Huismans Sea Eagle II verlaat het nest

19:45

Met de tewaterlating van de 266-voeter Sea Eagle II gaat Royal Huisman met recht spetterend 2020 in. Dit schip, 81 meter lang, is het grootste project dat ooit door de jachtbouwer uit Vollenhove is gerealiseerd. Het jacht werd gebouwd in opdracht van Dr. Samuel Yin, een Taiwanese zakenman. Yin had al een Sea Eagle, dus daarom de II achter de naam. Dit jacht is 43 meter lang en werd in 2015 afgeleverd.

Samen met Dykstra Naval Architects en ontwerper Mark Whiteley transformeerde Royal Huisman deze grootse ambitie in een realiteit, geheel in lijn met de belofte van de werf: “Als u het kunt dromen, kunnen wij het bouwen.” Sea Eagle II behoort tot de tien grootste zeiljachten van de wereld. Wanneer ze afgeleverd wordt aan Yin, dat zal deze lente zijn, is ze het grootste aluminium zeiljacht op aarde. Onderdeks biedt ze ruimte aan 11 gasten en 14 bemanningsleden.

De masten en verstaging

Het verloop van project 400 ligt op schema. De drie carbon-composiet Rondal Panamax masten en de verstaging worden geplaatst na haar tewaterlating in voorbereiding op de proefvaarten en training van de bemanning aan boord. Tijd om haar vleugels uit te slaan…

Het is altijd een bijzonder en emotioneel moment om vaarwel te zeggen voordat een superjacht-creatie haar thuis in Vollenhove verlaat.

Omslagfoto en foto’s: Priska van der Meulen/Royal Huisman

Tags: , , , , , , Last modified: 7 januari 2020
Sluiten