Actueel

Profiel: Dee Caffari (Team Turn the Tide)

09:30

Dee Caffari portrait

Dee Caffari (44) is de schipper aan boord van Team Turn the Tide on Plastic in de aankomende Volvo Ocean Race. Om meer te weten te komen over deze persoonlijkheid heeft Zeilen een korte (zeil)biografie over haar geschreven. De afgelopen tijd zijn ook de profielen van de andere schippers gepubliceerd.

Caffari is geboren op 23 januari 1973 in het Engelse Hertfordshire. Ze heeft inmiddels al vijf keer rond de wereld gezeild en is de enige vrouw die deze afstand maar liefst drie keer non-stop heeft afgelegd. Ze heeft onder andere geparticipeerd in de Vendée Globe, de Global Challenge en de Barcelona World Race. Caffari heeft ook een snelheidsrecord op haar naam staan. Deze behaalt zij in 2009 samen met Sam Davies tijdens The Round Britain and Ireland Yacht Race.

Het comfort aan boord van een VO65-boot is ver te zoeken (Team SCA). Foto: Corinna Halloran/Team SCA/Volvo

50/50

De zeilster maakt haar debuut in de Volvo Ocean Race in 2014-15 aan boord van het vrouwenteam SCA. Meteen vervult zij hier aan boord de rol van schipper. Het team eindigt als nummer zes van de zeven deelnemende boten.

Caffari’s ambitie, de enige vrouwelijke schipper tijdens deze VOR, is om deze race een multinationale, 50/50 mannen-vrouwengroep te bouwen met de meerderheid onder de 30 jaar oud. Turn the Tide wordt ondersteund door de Mirpuri-foundation. Een organisatie die de toekomst van onze planeet hoog in het vaandel heeft staan.

Dit team behoort in het begin misschien niet in sportieve zin als favoriet, maar kan gemakkelijk later op het water verrassen. Stille wateren hebben diepe…

Omslagfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

(Zeil)biografie:

Simeon Tienpont

Charles Caudrelier

David Witt

Xabi Fernández

Charlie Enright

Bouwe Bekking

 

Tags: , , Last modified: 24 oktober 2017
Sluiten