Actueel

Profiel: David Witt (Team Sun Hung Kai/Scallywag)

11:00

David Witt (46) is de schipper van het Hongkongse Sun Hung Kai/Scallywag in de aankomende Volvo Ocean Race. Om meer te weten te komen over deze persoonlijkheid heeft Zeilen een korte (zeil)biografie over hem geschreven. De komende tijd zullen ook de profielen van de andere schippers verschijnen of deze zijn al onlangs gepubliceerd.

David Witt aan het roer bij Team Sun Hung Kai/Scallywag. Foto: Konrad Frost/Volvo Ocean Race

Angstaanjagend

Witt is op 5 maart 1971 geboren in het Australische Sydney. Hij heeft op de ruwste wateren ter wereld zijn ervaringen laten zien. Zo heeft hij meer dan twintig keer meegevaren in de Sydney to Hobart Yacht Race. Dit is één van de bekendste lange afstandsraces.

In 1998 waren de weersomstandigheden tijdens de wedstrijd zo extreem dat er vijf boten zonken en zes man overleed. Witt nam ook deel aan de editie met deze helse storm. Ook al is deze ervaring bijna twintig jaar terug het achtervolgt hem nog steeds: “Ik herinner me nog steeds het geluid in die storm. Het was het ergste geluid dat ik ooit heb gehoord en ik hoop dat ik dat nooit meer meemaak. Het was zoals een kat die gemarteld werd, net zo schril en angstaanjagend.”

Back in the game

Na twintig jaar schitteren door afwezigheid is Witt back in the game. Zijn eerste Volvo Ocean Race voer hij aan boord van het Noorse team Innovation Kvaerner. Hiermee eindigde hij als nummer vier in het eindklassement. Witt is de eerste in de geschiedenis die een team leidt afkomstig uit Hong Kong. In diezelfde regio woont hij al een aantal jaar. Witt is van mening dat hun deelname aan de race een fantastische poging is om Hong Kong een wereldwijd podium te bieden.

 

(Zeil)biografie

Zie ook: (Zeil)biografie Simeon Tienpont

Zie ook: (Zeil)biografie Charles Caudrelier

Xabi Fernández (verschijnt op: 10 oktober)

Charlie Enright (verschijnt op: 12 oktober)

Bouwe Bekking (verschijnt op: 17 oktober)

Dee Caffari (verschijnt op: 19 oktober)

 

Coverfoto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Tags: , , Last modified: 5 oktober 2017
Sluiten