Van Oordt aan boord

We gaan het hélemaal anders doen

Bij Van Oordt aan boord, aflevering 12

11:02

Bij Van Oordt aan boord

Wieke gooit in de podcast, Bij Van Oordt aan boord, het roer om (nooit te beroerd om een woordgrap te maken). Ze wil terug naar het begin, naar het oorspronkelijke idee van de podcast. En dat was de opnameapparatuur starten en dan de band een minuut of tien, vijftien laten meelopen. Niet knippen, niet monteren, maar uitzenden zoals het op dat moment was aan boord of op de steiger. Zo krijgt de luisteraar ‘live’ een oor aan boord. Wie weet gebeurt er niks in dat kwartier, dat wil zeggen, niks spectaculairs op zeilgebied, maar ach, dan heb je het geklots van de golven, het gepruttel van de motor of het gekibbel uit de kuip. Noem dat maar niks.

En trouwens, een vorige keer (in aflevering 7) brak de zijstag tijdens het kwartier opnemen, dus moeder natuur blijkt niet te beroerd om mee te spelen en voor avontuur te zorgen. Resumerend: terug naar de Open Boot Radio, waar het allemaal om te doen was. Dit keer vaart Avalon net weg van Vlieland. De rolfok rolt niet uit, zodat Wieke het met de hand moet doen en er is twijfel over wanneer de motor uit kan, want zijn ze wel over de ondiepte heen? Kwartiertje luistervinken, here we go.

Tekst: Wieke van Oordt

Klik hier om de andere podcasts ook te beluisteren. Nog meer zeilverhalen luisteren? luister de afleveringen van Zeilen, de podcast hier terug.

Tags: Last modified: 6 maart 2023
Sluiten