Podcast

Luister naar Zeilen, de podcast

Van het waarmaken van je droom tot praktische klustips

10:06

Iedere maand gaan we op zoek naar inspirerende zeilverhalen en spreken we bijzondere zeilers die hun avonturen graag met je delen. Van klussen tot het maken van je droomreis. Aflevering vier is in de maak. Daarin delen Erik van Vuuren en Yvonne Beusker hun liefde voor het dual handed zeilen. Voor nu, luister naar de eerste drie afleveringen. Ze zijn te vinden op Spotify en Apple Podcasts.

Met z’n tweeën zeilen: moet je écht alles kunnen?

Voor deze aflevering gingen we langs bij Yvonne Beusker en Erik van Vuuren in Scheveningen. Ze zijn niet alleen partners, maar zeilen samen ook zeer verdienstelijk, onder meer in de Double Handed Offshore klasse. Wat blijkt? De tips die ze geven over wachtlopen, weerberichten ontcijferen en samenwerken zijn ook voor toerzeilers erg leerzaam. Verder bellen we met vertrekkers Marrit en Joost, die de Atlantische oversteek hebben moeten laten schieten, en zoekt redacteur Noah voor ons uit wat je allemaal moet doen als je de naam van je boot wilt veranderen.

Elektrisch varen

Is het al tijd om af te stappen van de oude vertrouwde diesel? Met marine engineer Lars Bosma bespreken we de elektrische revolutie op het water. Verder bellen we met Marco en Lizzie, die met hun catamaran bij Martinique liggen. Zij wekken zoveel energie op met hun zonnepanelen, dat ze ermee kunnen koken, de boiler verwarmen en zelfs de airco kunnen draaien. Tot slot geeft Zeilen-redacteur Noah tips over het waarmaken van je droom.

Hoe is het om je eigen boot te bouwen?

In deze aflevering staan boten van eigen bodem centraal. We gingen langs bij Maarten Bakker, die in zo’n 2000 uur zijn eigen catamaran bouwde. Dat klinkt als een enorme tijdsinvestering, maar Maarten weet je te overtuigen waarom dat het meer dan waard is. Verder vroegen we Dick Koopmans hoe de bouw van aluminium jachten de afgelopen decennia veranderd is en bellen we Else en Edgar van de Windbreker. Deze vertrekkers staan op het punt met hun als vrachtvaarder gebouwde De Vriesch Lentsch de Atlantische oceaan over te steken. Ga er lekker voor zitten, en geniet van Zeilen, de podcast!

Een tweede voorstag: waarom wil je dat en hoe klus je het?

In de eerste aflevering van Zeilen, de podcast spreken we Peter Schermer over zijn tweede voorstag. Wanneer ontstond het idee, wie sprak hij allemaal om het plan te realiseren? En hoe vaart dat nou? Verder bellen we met vertrekkers die net zijn overgestoken naar Sint Lucia en zoeken we uit wat er gebeurt met een achtergelaten jacht op zee.

Omslagfoto: (c) Joris Westerveld

Tags: , Last modified: 10 mei 2022
Sluiten