Van Oordt aan boord

Avalon verhuist naar een nieuwe haven

Luister naar de podcast Bij Van Oordt aan boord / De schipper van Avalon!

12:00

Bij Van Oordt aan boord

Er is weer een nieuwe aflevering van de podcast ‘Van Oordt aan boord / De schipper van Avalon’. Daarin praat Wieke je bij over haar boot. Avalon verhuist naar een nieuwe haven. De boot gaat van jachthaven Andijk naar Marina Makkum (waarom heet trouwens de ene jachthaven jachthaven en de andere marina? Enfin). 

Wieke vaart de boot zelf niet over, dat doen twee anderen voor haar, ze vertelt wie en waarom ze niet zelf schippert. Dan gaan de lijnen los en ziet ze Avalon kleiner en kleiner worden. Leuk man, je eigen boot te zien varen van een afstandje, ze kan het iedereen aanraden. Hijsen, overstag, afvallen, oploeven. En dat alles terwijl de schipper niet op de boot zit, alsof ze op een afstandsbediening klikt.

Als haar boot vanaf de dijk bij Andijk niet meer te zien is, rijdt Wieke naar de nieuwe haven en wacht daar de boot op. Waarom lijkt het nou of de boot blijft hangen tussen de palen? Past Avalon wel in de nieuwe box?

Klik hier om de andere podcasts ook te beluisteren. Nog meer zeilverhalen luisteren? luister de afleveringen van Zeilen, de podcast hier terug.

Tags: , Last modified: 6 maart 2023
Sluiten