Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zes kitesurfers non-stop de Atlantiche oceaan over

14:27

In de HTC Atlantic Kite Challenge steken zes kitesurfers de Atlantische Oceaan over. Vanuit de haven van Fuerte Ventura starten de kitesurfers aan hun 6000 km lange tocht. De verwachting is om in 2 tot 3 weken aan te komen in het Caribisch gebied. De kitesurfers varen continue door en wisselen elkaar elke twee uur af. Een Lagoon 500 Double A catamaran vaart mee als moederschip om de kitesurfers te ondersteunen tijdens de tocht.

Team Enable Passion Nederlands initiatief

Het initiatief voor de tocht kwam van de Nederlander Filippo van Hellenberg Hubar. ‘Het idee voor de HTC Atlantic Kite Challenge is ontstaan vanuit mijn passie voor kitesurfen en ondernemen. De combinatie van beiden kwam tijdens een ingeving”, aldus Filippo Hubar. Samen met Max Blom (NL), Camilla Ringvold (NO), Bruno Sroka (FR) en Mark Abma (CA) gaat hij de tocht afleggen.

Het team is op zoek naar een zesde kitesurfer die het team gaat versterken. Kitesurfers konden zich opgeven via de website van Enable Passion om mee te varen met de tocht. Na meer dan 70 aanmeldingen is er een selectie gemaakt. Via deze link kan men stemmen op de genomineerden.

Stichting Enable Passion

De HTC Atlantic Kite challenge wordt georganiseerd vanuit de stichting Enable Passion. Deze non-profit stichting stelt zich ten doel mensen te inspireren om hun passies te realiseren. Dit doet de stichting door het organiseren en uitvoeren van buitengewone en grensverleggende projecten.

 

Last modified: 11 oktober 2013
Sluiten