Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeilvracht voor festivals op Waddeneilanden

16:34

Nostalgie, zeilen en duurzaamheid. Dat zijn de drie hoofdingrediënten van het initiatief van de stichting Men who Sail. Nostalgie, zeilen en duurzaamheid. Dat zijn de drie hoofdingrediënten van het initiatief van de stichting Men who Sail. Komende zomer zal de kersverse stichting evenementen en festivals op de Waddeneilanden voorzien van benodigde goederen. Een ‘Tres Hombres’ van het Wad is geboren, zo lijkt het.

Bruine vloot
Door het gebruik van de zeilschepen uit de bruine vloot wil de stichting bewustzijn kweken onder de eilandbezoekers over de noodzaak en mogelijkheden van duurzaam transport. “Duurzame nostalgische schepen en de wind zijn de ideale combinatie voor een duurzaam en klimaat neutraal idee”, zo schrijven de initiatiefnemers op hun website. Schippers van de bruine vloot kunnen zich inschrijven voor het nieuwe netwerk van vrachtvervoer onder zeil.

Eilandhopper
Het initiatief lijkt een perfecte aanvulling op het reeds bestaande beurtveer onder zeil; de Eilandhopper. Dit initiatief van twee klippers onderhoudt een dienstregeling Amsterdam, Enkhuizen, Texel, Terschelling, Vlieland, Harlingen, Ameland, Schiermonnikoog en Lauwersoog. Daarnaast organiseert de Eilandhopper ook volledige arrangementen met overnachtingen aan boord, dan wel in Jeugdherbergen op de eilanden.

 

meer info op: www.menwhosail.nl, www.eilandhopper.nl

Tags: , Last modified: 15 januari 2013
Sluiten