Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Zeiltheater tijdens Hiswa 2012

14:02

Tijdens de komende editie van de Hiswa Amsterdam Boatshow verzorgen Laura Dekker en Henk de Velde indrukwekkende presentaties in het Zeiltheater. Dagelijks kunt u hier niet alleen naar hun indrukwekkende verhalen luisteren, maar ook presentaties bijwonen van een groot aantal andere zeilers over zeiltechniek, verre reizen, veiligheid en meer. Binnenkort publiceren we het volledige programma. In Zeilen 3 (verschijnt ruim voor de beurs) vindt u een uitgebreid overzicht van het programma en de sprekers.
Laura Dekker in het Zeiltheater (OTTI Fotografie)Laura Dekker vertelt voor het eerst het complete zeilverhaal over al haar ervaringen tijdens haar indrukwekkende wereldreis. Ze doorstond al menige storm die volwassen zeilers laten huiveren. Ze dobberde weken met windstilte moederziel alleen op de Stille Oceaan en sloeg nachten over om haar boot helemaal zelfstandig door de woelige oceanen te loodsen. Uiteindelijk zegevierde de 16-jarige heldin. Dit en meer vertelt Laura in het Zeiltheater van 7 tot en met 11 maart op de HISWA 2012 in Amsterdam RAI.

Zeilles van Laura Dekker
Naast haar indrukwekkende verhalen deelt Laura Dekker ook haar ervaringen met jongeren in de Water Fun Zone van de HISWA. In de Water Fun Zone worden tientallen spetterende activiteiten voor jong en oud georganiseerd in het vernieuwde, 50 meter lange bassin. Laura Dekker leert hier jongeren de kneepjes uit het ‘zeilvak’. Laura over haar aanwezigheid op de HISWA 2012: “Na 27000 mijlen, drie oceanen en de rond de wereld in 366 dagen, heb ik bereikt wat ik wilde. Een vermelding in het Guinness Book of Records vind ik niet belangrijk, ik heb deze reis voor mezelf gemaakt. Graag wil ik mijn kennis delen en mijn verhaal vertellen. Ik kom graag terug naar de HISWA 2012, want ik vond het vorig jaar ook erg leuk.” De zeillessen van Laura zijn te volgen op woensdag 7 maart, zaterdag 10 maart en zondag 11 maart.

Henk de Velde in het Zeiltheater
Ook ervaren zeebonk Henk de Velde geeft acte de présence op de HISWA en vertelt waarom hij terugkwam van zijn ‘Never ending voyage’. Daarnaast nemen zeilers uit de Nederlandse kernploeg elke dag de bezoekers mee in hun voorbereiding op weg naar de Olympische Spelen van 2012 in London. Naast deze avonturier- en wedstrijdspanning biedt het programma van het Zeiltheater ook onderwerpen als Volvo Ocean Race waarbij Wouter Verbraak vertelt over zijn ervaringen en de voorbereidingen. Zeilen op de Waddenzee, Zeiltrim, Zwaar weer zeilen en Atlantic met kids zijn onderwerpen die aan bod komen. Dagelijks zijn doorlopend sessies gratis bij te wonen.

Alles op het gebied van watersport
De HISWA Amsterdam Boat Show, van 6 tot en met 11 maart, biedt nog veel meer op het gebied van watersport. Voor het eerst is er de mogelijkheid om een proefvaart te maken in RAI-Haven. Voor wie meer interesse heeft in gebruikte boten, kan ook terecht op de HISWA. Ook is er dit jaar weer een Onderhoudspaviljoen, dé plek om vragen te stellen aan professionals en producten uit te proberen en aan te schaffen. Voor wie van duiken houdt kan voor het eerst dit jaar informatie inwinnen en demonstraties bekijken in het Duikpaviljoen.

U vindt het Zeiltheater in het centrum van de beurs, naast de sand van Zeilen en van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers. Meer informatie is te vinden op www.hiswarai.nl

Tags: , Last modified: 17 maart 2016
Sluiten