Nieuws, Olympische Spelen, Zeilen nieuws

Renee Groeneveld: ‘Het ideale scenario’

AMSTERDAM - Samen met bootgenoten Marcelien Bos-De Koning en Annemiek Bes wist Renee Groeneveld zich zondag al op de tweede dag van de Delta Lloyd trials te verzekeren van de Olympische Spelen in Londen.

10:34

Samen met bootgenoten Marcelien Bos-De Koning en Annemieke Bes wist Renee Groeneveld zich zondag al op de tweede dag van de Delta Lloyd trials te verzekeren van de Olympische Spelen in Londen.Samen met bootgenoten Marcelien Bos-De Koning en Annemieke Bes wist Renee Groeneveld zich zondag al op de tweede dag van de Delta Lloyd trials te verzekeren van de Olympische Spelen in Londen.Na de eerste dag van de trials leek het een lange beproeving te gaan worden op het olympische water van Weymouth. In de best-of-17 stond het na zes races precies gelijk. Groeneveld en co. wonnen vervolgens zes heats op rij waardoor de derde wedstrijddag vanwege de 9-3 stand niet meer nodig was.

“Dit was zeker het ideale scenario”, laat Groeneveld vanaf de olympische zeilvenue, waar de trials werden gehouden, aan NUsport weten. “Van te voren wens je dit wel, maar is het realistisch?”

“Het was echt onverwacht dat we al na twee dagen dat olympische ticket binnen hadden. Dat hadden we alleen durven hopen. Eigenlijk zijn we gewoon zes keer goed gestart en hebben we heel constant gevaren. Natuurlijk zijn wij hier waanzinnig blij mee.”

Hobbel
Groeneveld wilde niet spreken van opluchting na het veiligstellen van het startbewijs. “Het was gewoon een hobbel die we moesten nemen. Maar wel een belangrijke hobbel. Natuurlijk bracht het veel druk met zich mee, maar daar zijn we goed mee omgegaan.”

Daarbij kon ze terugvallen op behoorlijk wat ervaring in haar boot. Bes won in Peking met de Yngling-dames, Bos-de Koning evenaarde die prestatie in de 470-klasse samen met haar toenmalige bootgenoot Lobke Berkhout.

“We hebben het hoofd goed koel gehouden en zijn teruggevallen op onze ervaring. Annemiek en Marcelien hebben behoorlijk wat meegemaakt. Op dit soort momenten merk ik dat ik in een ervaren team zit. Dan is druk juist iets positiefs in plaats van iets negatiefs.”

Constant
Voor de drie dames kan de blik nu volledig op de Zomerspelen worden gericht. Daarbij denkt de 25-jarige zelfs aan een podiumplaats. “In de World Cups hebben we dat nog niet laten zien, maar wel op de trainingen. De puzzelstukjes beginnen op hun plaats te vallen.”

“We hebben de laatste maanden een grote stap omhoog gezet. We hebben hier laten zien dat we steeds constanter presteren. Ik kijk echt uit naar de komende World Cups.” © NUsport/Anne Joldersma

Tags: , , , , , Last modified: 7 mei 2012
Sluiten