Actueel, Nieuws

Zeiler voor de tweede maal ontvoerd, zijn vrouw vermoord

16:28

© AP Photo/DPA/picture alliance/WSantana

In het zuiden van de Filipijnen is een Duitse vrouw (59) levenloos aangetroffen op haar zeiljacht Rockall. Het lokale leger ging op onderzoek uit na een tip over een verlaten zeiljacht en trof het stoffelijk overschot van een vrouw aan. De islamitische terreurgroep Abu Sayyaf heeft de moord opgeëist. De woordvoerder van de terreurgroep laat weten dat de andere Duitse opvarende (70) door hen is ontvoerd.

© AP Photo/DPA/picture alliance/WSantana

© AP Photo/DPA/picture alliance/WSantana

In een radiobericht liet Abu Sayyaf aan de Filipijnse instanties weten dat zij J. Kantner hebben ontvoerd. Daarbij gaven zij een onbegrijpelijke zelfzuchtige verklaring over de moord: “Ze probeerde op ons te schieten, dus toen hebben we haar neergeschoten,” aldus de woordvoerder van de terreurgroep. De Filipijnse legerwoordvoerder bevestigt dat er op het jacht een pistool naast de levenloze vrouw is aangetroffen.

Het is de tweede maal dat het Duitse stel met een ontvoering te maken heeft. In 2008 werden J. Kantner en zijn partner door Somalische piraten ontvoerd. Volgens de Duitse krant Bild werden zij na het betalen van 600.000 Amerikaanse dollar na ruim zeven weken vrijgelaten. Toen kwamen ze met de schrik vrij, nu moest zij het met haar leven bekopen.

Gevaarlijk gebied

De terroristen van Abu Sayyaf zijn naar alle waarschijnlijkheid uit op losgeld. Het gebied voor de kust van de zuidelijke provincie Sulu staat bekend als zeer gevaarlijk, Abu Sayyaf heeft er vaker vissers en toeristen ontvoerd voor losgeld. In het gebied werd door de terreurgroep al zo’n 7 miljoen dollar verdiend aan ontvoeringen in de eerste zes maanden van 2016.

Tags: , Last modified: 9 november 2016
Sluiten