Nieuws

Zeilen-Team doet mee met Small Ships Race

12:07

klaasKort na zonsopgang is vanochtend, 12 mei 2016, de 6e editie van de Small Ships Race gestart. Twintig deelnemende bootjes onder de 7.5 meter lengte strijden om de snelste tijd naar het Engelse Lowestoft. De winnaar krijgt de Mister Vee Wisseltrofee. Onder de deelnemers vaart de Beneteau 210 Zoef, de nieuwe redactieboot van Zeilen met aan boord redacteuren Marinus van Sijdenborgh en Ben Rutte.

Zeilontmoeting
De Small Ships Race wordt ieder jaar in het pinksterweekend georganiseerd door de Toerzeilers. In eerste instantie is de race bedoelt als zeilontmoeting met een wedstrijdelement voor schippers die op een klein schip een oversteek willen maken op eigen kiel. Daarbij is het motto dat romplengte er niet minder toedoet dan menig zeiler denkt. ‘Kleine schepen, grote schippers’  is dan ook het motto.

Redactieboot
In de juni-editie van Zeilen doen van Sijdenborgh en Rutte verslag van hun avontuur op Zoef. Het is de eerste oversteek met de Beneteau 210, die door de redactie ingezet gaat worden om mee te doen aan meerdere wedstrijden en evenementen dit jaar. Meer informatie over de small ships race is te vinden op www.smallshipsrace.nl

Foto: Klaas Wiersma

Tags: , Last modified: 30 maart 2021
Sluiten