Actueel, Nieuws, Wereldzeilen

Zegers en Van Veen verzekerd van zilver

09:14

Op het Europees Kampioenschap winnen Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen op de voorlaatste dag twee van de drie races. Het 470-duo is hierdoor al zeker van het zilver en begint dinsdag 12 april ook als tweede aan de afsluitende medalrace. Het Oostenrijkse duo Vadlau en Ogar is al zeker van de Europese titel.

Zegers en Van Veen winnen twee races

Zegers en Van Veen
Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen wonnen maandag 11 april maar liefst twee van de drie wedstrijden. In de derde race eindigde het duo als 26e, één plek achter de nummer één in het klassement, het Oostenrijkse duo Vadlau en Ogar.

Afrodite Kyranakou: “We gingen heel lekker vandaag. We voeren heel vrij, konden onze eigen tactiek bepalen en de bootperformance was heel goed. We varen een dikke één in de eerste twee races. In de derde race gaan de Oostenrijkers op ons matchracen en eindigen we allebei achteraan. Dat hadden we niet verwacht, maar het was wel heel leerzaam.”

Vadlau en Ogar Europees Kampioen

Vadlau en Ogar verzekerden zich op de voorlaatste dag al van de Europese titel. Door een voorsprong van 21 punten zijn de Oostenrijkers in de afsluitende medalrace  tussen de beste tien van het klassement en om dubbele punten, al niet meer te achterhalen.

Zegers en Van Veen verzekerd van EK zilver

Zegers en Van VeenOmdat het een Open EK betreft waaraan ook niet Europeesche landen deelnemen zijn de dames nog niet zeker van het zilver op het toernooi. Met de medalrace nog te gaan is het Team Delta Lloyd-duo echter niet meer in te halen voor de Europeese concurrentie en daardoor al wel verzekerd van het EK zilver. Kyranakou: “We zijn al verzekerd van het zilver. Morgen vechten we voor het overall resultaat. We gaan netjes varen en gewoon genieten van de medalrace.”

Klassement

1. Vadlau & Ogar, AUT, 29 pnt.
2. Kyranakou & Van Veen, NED, 50 pnt.
3. Oliveira & Barbachan, BRA, 63 pnt.
17. Broekhuizen & Jongens, NED, 115 pnt.

 

Tags: Last modified: 13 april 2016
Sluiten