Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Wedstrijden

Zegers en Van Veen winnen in Miami

09:36

Een goed begin van het jaar voor Afrodite Zegers en Anneloes van Veen. Het 470-duo wint het Open Amerikaans Kampioenschap in Miami. De wedstrijd is een opmaat naar het WK dat van 21 tot en met 29 januari wordt gehouden in dezelfde stad. Een geslaagde oefenronde.

Boot in de container

Het was nog even spannend of het duo wel kon starten. “De container met onze eigen boot was nog niet aangekomen. Dus we moesten een boot lenen”, legt Anneloes uit. “Dat kon gelukkig – van het Braziliaanse mannenteam.” Hun boot is er namelijk al wel maar zij zijn er zelf nog niet. “Uiteindelijk konden we dus wel meedoen maar het was daardoor wel lastiger. Je moet je voorstellen dat iedereen zijn boot net iets anders inricht. We moesten dus wennen. Zeker de eerste dag hadden we echt moeite om de boot op snelheid te krijgen. Maar daardoor was het wel een extra goede training voor ons.”

Trainen met de mannen

“Het was geen supersterk veld hier bij de North Americans, het was echt een voorbereiding voor de World Cup. Maar we voeren samen met het veld van de mannen. Dat is echt goed voor ons, want het niveau bij de mannen ligt altijd hoog. Het strijden tegen de mannen is heel waardevol voor ons in zo een voorbereiding op de World Cup”, vervolgt Anneloes.

Afrodite vult aan: “Als je kijkt naar het totale veld met mannen en vrouwen zouden we negende overall geworden zijn. Dat is niet gek op dit moment in onze voorbereiding.”

Van Veen: “Zo zijn we dit toernooi ook echt ingegaan het was een training voor de World Cup. Ondanks de winst zijn we niet helemaal tevreden met onze eigen performance. We hebben alweer dingen gezien die de komende dagen beter moeten. Dat is ook niet zo gek, dit is onze eerste wedstrijd weer na Rio. Maar willen samen excelleren en er het beste uit halen dus het moet altijd beter.”

Zegers: “Ik kijk uit naar de Wereldbeker. Maar eerst is het nu tijd voor een rustdag en de container uitpakken. Onze boot is net binnen!”

 

Tags: , , Last modified: 18 januari 2017
Sluiten