Actueel, Nieuws

Zeeuwse Beurtvaart maakt zich klaar voor Bietentocht

10:08

Dit jaar vindt vanaf 19 oktober de zeventiende editie van de Bietentocht plaats. Deze tocht, georganiseerd door Stichting De Zeeuwse Beurtvaart, heeft als doel de herinneringen aan de Zeeuwse Beurtvaart in leven te houden en in het bijzonder de Bietencampagnes.

BietentochtOp zondag 18 oktober is de opwarmer van deze wedstrijdtocht. Zo’n dertig traditionele platbodems worden vanaf de sluis Goese Sas met een span trekpaarden door het kanaal ‘gejaagd’ naar Wilhelminadorp. Toeschouwers langs de route zich even in vroegere tijden, wanneer zij de snuivende paarden zien werken om de oude schepen met traditioneel geklede bemanning voort te trekken door het water.

Na Wilhelminadorp varen de schepen op eigen kracht verder naar de haven van Goes. Daar kan iedereen de vaak meer dan honderd jaar oude vaartuigen van dichtbij bekijken en de sfeer proeven van de Zeeuwse beurtvaart.

Maandag 19 oktober start de vierdaagse tocht en varen de schepen naar Yerseke, dinsdag via Colijnsplaat naar Zierikzee, woensdag naar De Heen en op donderdag is het slot van deze tocht in Willemstad. De Bietentocht is op verschillende manieren te winnen. 

Meer informatie op www.bietentocht.nl

Last modified: 30 september 2015
Sluiten