Nieuws

Wrap-up: De METS in beeld

15:58

Drie dagen vol innovatieve producten van over de hele wereld, dat is de METS. Zeilen was aanwezig en bekeek heel wat primeurs. Een aantal daarvan sprong er uit. We lieten de mensen op de stands vertellen over hun product, voor de camera!

Reddingsvesten.

Crewsaver en Spinlock zijn twee welbekende producenten van reddingsvesten. De nieuwe Spinlock Vito is het resultaat van vele gesprekken met een aantal Volvo Ocean Race-zeilers onder leiding van Abby Ehler van Team Brunel. Het vest van 170N heeft de mogelijkheid om je lifeline eenvoudig los te maken van het vest als je in benarde positie in het water ligt en nog aan de boot hangt. Kosten: 275 pond inclusief het harnass release system.

Het model van Crewsaver, de ErgoFit+ heeft een smallere luchtkamer rondom de armen, dus meer bewegingsvrijheid. Het is voorzien van een indrukwekkende kap. Ook kan het vest worden uitgerust met het OLAS-systeem, een MOB-systeem dat gebruik maakt van Bluetooth. Kosten: 280 pond, voor het 275N model.

Klappersensor

Spinlock presenteerde meer dan alleen het Vito reddingsvest. De Sail Sense werd ook gelanceerd. Een apapraatje van 175 euro (exclusief app van 25 a 30 pond) waarmee je allerhande data over je zeilen kunt binnenhalen. Denk daarbij aan UV-licht, hoeveelheid klapperen, hoe veel ermee is gezeild en waar de zeilen zich bevinden.

Spelen met drones op en onder water

Een drone in de lucht is leuk, maar een drone op of zelfs in het water is net zo leuk. Voor minder dan 1000 euro heb je een waterdrone van PowerVision. De een geschikt om op het water mee te varen (de camera kan wel onderwater filmen) en de ander voor allerhande avonturen onder het wateroppervlakte. Check je anker vanuit je luie (kuip)stoel!

Bijzondere capuchon

Of we de zeilkleding van het Italiaanse merk Montura snel in Nederland zullen zien is niet zeker, maar we zijn onder de indruk! Een complete set zeilkleding van GoreTex is beschikbaar. Het interessante aan de zeiljas van Montura is zeker de capuchon. Deze sluit aan op je hoofd en de kraag is ook nog eens voorzien van een extra stormkraag waardoor je lekker droog in je jas blijft. Prijs: 499,- euro.

Opblaasantenne

In de categorie Lifesaving and safety equipment van de DAME-awards won dit jaar de Shakespeare Galaxy INFL8. Het is een opblaasbare noodantenne voor VHF of AIS. Ook te gebruiken voor je handheld en klein verpakt bijvoorbeeld voor in je grabbag.

Overall winnaar DAME-award

Over alles won dit jaar de Integrel van Triskel Marine. Een apparaat dat een generator overbodig maakt. We vroegen nog of ze de Integrel zo simpel mogelijk konden uitleggen, maar het werd alsnog een aardig technisch verhaal:

Milieuvriendelijk lawaai

Met de Ecoblast kun je heel veel lawaai maken, zonder dat je zonder gas komt te zitten. Eenvoudig oppompen met een meegeleverde fietspomp en je kunt weer 30 tot 40 flinke stoten lawaai geven. Leeg? Het oppompen duurt nog geen halve minuut! Geen roest, geen wegwerpverpakkingen, niks. De plastic versie kun je zelfs meesmokkelen in een stadion ;).

Grip op de zaak

Het italiaanse Spider shoes was genomineerd in de DAME awards, maar won niet. Toch is het een interessante uitvinding voor de zeilers. De speciale zool van de Spider Shoes zorgen voor een ongekende grip. We testten het zelf even uit op een erg glad oppervlakte en bleven moeiteloos staan. De schoenen zijn helaas niet echt heel mooi en ogen niet bepaald nautisch, maar aan grip geen gebrek!

Tags: , Last modified: 6 mei 2021
Sluiten