Nieuws

Video: DAME Design Awards – bekijk deze vier innovatieve producten voor zeilers

Vier handige producten voor aan boord

14:09

Vorige week vond de METSTRADE plaats in de RAI in Amsterdam. De METSTRADE is ‘s werelds grootste vakbeurs voor pleziervaartuitrusting ter wereld. Ieder jaar worden bij de opening van de beurs ook de DAME Design Awards uitgereikt.

Wij zijn naar de beurs gegaan om de genomineerden te bekijken en pikten er voor jullie een paar buitengewoon interessante producten uit.

Snel en makkelijk vieren

De Orbit Winch van Ronstan is wat betreft houdkracht gebaseerd op het ontwerp van de rvs Andersen-lieren. Wat deze lier zo bijzonder maakt is dat je de lijn kunt vieren zonder eerst ‘m eerst uit de selftailer te hoeven halen. Gewoon met de hand!

Wie de laars past…

De Zhik Seaboot 700 is een moderne zeillaars, die makkelijk aan te trekken is. Het (DAME Design Award-winnende) ontwerp omvat een nauwsluitende pasvorm, wat zorgt voor extra ondersteuning en comfort tijdens gebruik. De Zhik-laars is iets lichter dan de meeste zeillaarzen, je ‘m minder voelt als je hem lang draagt. De laars beschikt over een binnenschoen met vetersysteem, zodat je hem makkelijk aan en uittrekt.

Hanteerbare buitenboordmotor

Draagbaar, makkelijke te installeren en krachtig. De TEMO 1000 elektrische buitenboordmotor heeft een verwisselbaar accusysteem en vormt een stil en milieuvriendelijk alternatief voor op je bijboot. Deze elektrische buitenboordmotor is ontworpen voor wat de iets grotere bijboten en ook geschikt voor zeilboten tot een meter of acht. Makkelijk te installeren zonder dat je over de spiegel hoeft te hangen en geen gedoe meer met keus van lang- of kortstaart, want je kunt hem eenvoudig zelf verstellen.

Schoon water uit de kraan

De Membraloop flexibele ultra waterfilter is een simpel ding – je moet er maar op komen. Ontworpen voor gebruik in de waterleiding, achter een kraan of achter een pomp, op plaatsen waar de waterslang zelf ook al gewoon gemonteerd is. Zo kun je hem na de opvoerpomp installeren, maar ook aankoppelen aan de waterslang op de steiger. De slang werkt met micro-openingen, waar de meeste (biologische) verontreinigingen niet doorheen kunnen. Waterdruk heeft het systeem wel nodig, maar verder werkt het zonder elektriciteit of bewegende delen. Levensduur: 10 jaar. Onderhoud? Eens in de zoveel tijd spoelen met citroenzuur.

Wil je meer weten over de genomineerden en winnaars van de DAME Design Awards? Klik dan hier.

Tags: , Last modified: 27 november 2023
Sluiten