Nieuws

WK 470 in 2010 in Nederland

De internationale 470 klassenorganisatie heeft de organisatie van het wereldkampioenschap in de olympische 470 voor 2010 toegewezen aan Nederland.

09:44

De internationale 470 klassenorganisatie heeft de organisatie van het wereldkampioenschap in de olympische 470 voor 2010 toegewezen aan Nederland.
 
Met steun van NOC*NSF hebben de Nederlandse 470 klassenorganisatie en het Watersportverbond dit WK naar Nederland weten te halen. Rick van Wijngaarden, voorzitter van de Nederlandse 470 klassenorganisatie is zeer verheugd omdat de tegenstanders niet de minste waren.  “Ook de voormalige Olympische locaties: Athene (Griekenland) en Talinn (Estonia), alsmede Japan dat een campagne voert voor de Olympische Spelen van 2016 waren in de race, maar het voorstel vanuit Nederland was gewoon het sterkste. De criteria om een WK te mogen organiseren zijn propositie, relatie-onderhoud en de bijdrage dat een land levert aan de zeilsport. Het is niet alleen fantastisch dat wij het evenement mogen organiseren, maar ook een compliment voor Nederland dat zich steeds verder en beter ontwikkeld als topsportland.”
 
Topsportmanager Hessel Evertse. “Ons International Sailing Center in Medemblik alle faciliteiten die nodig zijn voor een hoogwaardig topsportevenement. Parallel hieraan zorgen we ook voor een goed voorbereidingsprogramma van de Nederlandse deelnemers om in eigen land extra succesvol te zijn en daarmee zowel voor Nederland, de zeilsport alsook voor de betreffende sporters van meerwaarde te zijn. Hierdoor gaan organiseren, presteren en vergroten van de marktwaarde hand in hand.”
 
Het jaar 2010 lijkt nog ver weg, maar het is absoluut een motivatie voor de Nederlandse zeilers om het water op te gaan. Volgend jaar wordt in Medemblik op het International Sailing Center al het Jeugd EK gehouden in de 420 en de Olympische 470 klasse. Belangrijk voor Nederland is dat zowel voor dit EK als voor het WK in 2010 geen deelname limiet is. Dit is een aantrekkelijk vooruitzicht voor alle zeilers en een belangrijke stap om de Nederlandse talenvolle zeilers op een hoog topsportniveau te brengen, vinden zowel Rick van Wijngaarden als Hessel Evertse.
 
Het wereldkampioenschap in de 470 klasse in 2010 zal eind augustus, begin september plaatsvinden, direct na het eerste Olympic Test Event in Weymouth (UK) waar de Olympische Spelen voor de zeilsport in 2012 gehouden wordt. Het WK in 2010 wordt georganiseerd door de Nederlandse 470 klassenorganisatie, het Watersportverbond en de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Hollandia.


Bron: Watersportverbond

Last modified: 20 oktober 2006
Sluiten