Actueel, Nieuws

Wisselende resultaten Nederlandse zeilers in Hyères

07:47

De zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn niet allemaal even goed begonnen op de openingsdag van de ISAF Wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Franse Hyères. De serie duurt tot en met zondag 26 april. Beste Nederlanders zijn Renée Groeneveld en Steven Krol in de Nacra 17. Ze staan voorlopig tweede in het klassement. Voor de zeilers in de Nacra 17 en de 470-vrouwenklasse is deze serie in Hyères beslissend in de strijd om de nationale selectie. Voor Lilian de Geus bestaat de mogelijkheid zich deze week definitief te plaatsen voor de Olympische Spelen van Rio 2016 met een top drie resultaat.

ISAF wk zeilen 2015. Kyranakou en Van VeenMarit Bouwmeester was volgens eigen zeggen niet scherp in de uitvoering van beide races. Vooral de starts. Bouwmeester staat voorlopig 13e in het klassement. “Ik was gewoon niet scherp. Het voelde goed vandaag, het plan was goed maar in de uitvoering en vooral op de startlijn ging het al mis. Even wennen weer. Sofia Cup heb ik niet gevaren. Dit is mijn eerste serie sinds Miami in januari. Het is wennen. Het moet veel beter,” aldus Bouwmeester.

Laser zeiler Rutger van Schaardenburg startte een stuk beter en staat vierde. Zo ook Finn-zeiler Pieter-Jan Postma, de Fries staat vijfde. Windsurfster Lilian de Geus kwam ook redelijk goed uit de blokken en staat zesde.

Van Rijsselberghe nog herstellende

Dorian van Rijsselberghe was relatief voorzichtig in zijn eerste wedstrijd na hersteld te zijn van een gebroken pols. De Texelaar die in Los Angeles woont staat 25e.“Alles zit weer aan elkaar maar op het water merk je dat nog niet alles lukt. Dan varen ze je voorbij. Als ik aan wil zetten dan lukt dat nog niet dat moet ik accepteren op dit moment. Ik moet die blessure wel managen. Ik kan niet continu voluit gaan.”

Nationale selectie Nacra 17

Sofia Cup 2015.Groeneveld en KrolIn de Nacra-klasse strijden twee teams in de nationale selectie voor deelname aan Rio 2016. Het team met het beste opgetelde resultaat van de Sofia Cup en Wereldbeker in Hyères wint deze selectie. Mandy Mulder en Coen de Koning gaan, met vijf posities voorsprong op Renée Groenveld en Steven Krol, deze beslissende serie in. Op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijd in Hyères zetten Groeneveld en Krol gelijk de toon. Het duo staat tweede in het klassement, Mulder en De Koning staan na twee gezeilde wedstrijden 25e.

Nationale selectie in 470

In de 470-klasse bij de vrouwen strijden twee teams in de nationale selectie voor Rio 2016. Het team met het beste opgetelde resultaat van de Sofia Cup en Wereldbeker in Hyères wint de selectie. Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen hadden na de Sofia Cup een voorsprong van drie posities op hun concurrenten Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens. Op de eerste dag in Hyères doen Kyranakou en Van Veen het beter met een 15e plaats in de ranglijst. Broekhuizen Jongens staan 35e. Wordt vervolgd.

49erFX

In de 49erFX komen kernploegzeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz niet in actie in Hyères. Het team van Nina Keijzer en Claire Blom, dat recent de nationale selectie won van het eerder genoemde duo, doen wel mee en staan na twee races 25e.

 

Last modified: 25 april 2015
Sluiten