Actueel, Nieuws

Friese winterzeiltocht in een Valk

11:21

In de winter zeilen met een Valk? Veel mensen moeten er niet aan denken, maar ieder jaar laat zeilschoolhouder Christoph Meijer een van zijn Polyvalken in het water. Normaal gesproken zeilen zijn instructeurs op deze ‘Wintervalk’, maar nu de winter relatief zacht is lijken meer mensen zich te interesseren voor een winters zeiltochtje.

Na een bericht op Facebook ontving Meijer een aantal positieve reacties op zijn ‘Wintervalk’. De Valk is gedurende de kerstvakantie een derde van de tijd in de vaart geweest.Wintervalk Zeilschool Pean “Omdat in Friesland bijna alle boten ‘s winters op de kant staan is het uitgestorven op het water,” aldus Meijer. “Als je met de wintervalk door de natuurgebieden rondom zeilschool Pean zeilt, waan je je in een soort ‘wild-life’ documentaire. Je hoort alleen het geluid van de watervogels en het water langs de romp. Prachtig…”. Bij Pean hopen ze dat andere Friese bootverhuurders het voorbeeld volgen. Meijer:  “Wie Friesland op deze manier gezien heeft is meteen verkocht.”

Volgens Meijer is het geen probleem om je tegen de kou te kleden. Een zwemvest stelt de zeilschool vanwege het koude water wel verplicht. Met de vorst in Noord-Nederland blijft de boot naar verwachting de komende tijd aan de steiger, de wintervalk is tot en met maart beschikbaar.

Tags: , Last modified: 11 januari 2016
Sluiten