Nieuws

Winnaar Delta Lloyd Trials naar London 2012

11:43

NOC*NSF maakte vrijdag 2 maart bekend dat beide Nederlandse matchrace zeilteams Olympisch vormbehoud hebben aangetoond tijdens de Miami Olympic Classes Regatta eind januari 2012. Met andere woorden, met dit resultaat op een ISAF Wereldbekerwedstrijd zijn twee teams genomineerd voor de Olympische Spelen. Omdat er maar één team mag deelnemen aan de Spelen later dit jaar, organiseert het Watersportverbond de Delta Lloyd Trials, een sail-off om de Olympische kwalificatie te bepalen op Olympisch water.

Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering (bovenste foto) vormen het team van de Delta Lloyd Kernploeg. Dit trio eindigde als zevende op het WK in Perth in december 2011. In Miami werd dit bondsteam achtste tijdens de Wereldbekerwedstrijden. Mulder en Witteveen wonnen samen de zilveren medaille in de Yngling-klasse tijdens de Olympische Spelen in China in 2008.

Het bondsteam neemt het op tegen Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos- de Koning (onderste foto). Dit laatste trio van ex-kernploegleden vormt samen een merkenteam onder de naam ‘Mach 3’. Op het WK in Perth kwam ‘Mach 3’ voor het eerst in actie. De drie zeilsters eindigden daar op een tiende plaats en in januari werden ze negende tijdens de Miami Olympic classes Regatta.

Annemieke Bes en Marcelien Bos- de Koning zijn beide ook goed voor een zilveren medaille op de laatste Olympische Spelen van China. Bes won die medaille samen zeilend met Mulder en Witteveen. De Koning won het Olympische zilver in 2008 in de 470 klasse met Lobke Berkhout.

De Delta Lloyd Matchrace Trials worden gehouden van 3 tot en met 9 mei op het Olympische water in Weymouth, Engeland. Wedstrijden staan gepland voor 5, 6 en 7 mei. Per dag staan vijf wedstrijden op het programma indien de omstandigheden dat toelaten. Als dat niet lukt zijn 8 en 9 mei als reservedagen aangewezen. Het eerste team dat negen wedstrijden wint gaat naar de Olympische Spelen in het onderdeel matchracen.

De Delta Lloyd Matchrace Trials worden georganiseerd door het Watersportverbond in samenwerking met US Sailing. De Amerikaanse zeilbond moet eveneens een team aanwijzen om deel te nemen aan de Olympische Spelen.

In de initiële kwalificatieprocedure stond de Delta Lloyd Regatta in het programma om het team aan te wijzen dat naar de Olympische Spelen zou gaan. Maar aangezien er niet genoeg deelnemers in het matchracen verwacht worden in Medemblik is de Olympische kwalificatie procedure aangepast.

Voor meer info over het team van de Delta Lloyd Kernploeg zie http://www.matchraceteam.nl/

Voor mee info over Mach 3 zie http://www.facebook.com/TeamMach3

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 11 maart 2012
Sluiten